Bakan Soylu: Göçük altında iki vatandaşımızın sesini duyduk

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, deprem bölgesinde açıklamada bulundu. Soylu, "Burada iki vatandaşımızın sesine ulaşabildik. Tibbi müdahale de yapılabildi. Umarım kısa sürede güzel haber gelecek" dedi.

Bakan Soylu: Göçük altında iki vatandaşımızın sesini duyduk

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum deprem bölgesindeki açıklamalarda bulundular.

Bakan Soylu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

Soylu, "Aynı anlayışla göçük altındaki vatandaşlarımıza ulaşmak için çaba sarfediyoruz. Burada iki vatandaşımızın sesine ulaşabildik. Tibbi müdahale de yapılabildi. Umarım kısa sürede güzel haber gelecek. 15 bin vatandaşımız misafir ediliyor. 5 bine yakın çadır kuruldu. 

Battaniye sevkiyatı sürüyor. Yardım yapmak isteyenleri de AFAD üzerinden yönlendiriyoruz. Bazı kamu ve kuruluşlar yardım toplamak talebinde buluyorlar. Bunu da çok makul bulmuyoruz. İhtiyaçların ne olduğunu ve nasıl yönlendirilmesi gerektiğini biliyoruz. Bunun istismarı olmaması için yönetmeye çalışıyoruz. Şu ana kadar Borsalar Birliği 40 TIR çıkardı.

Sosyal medyada manipülasyon

Gerekli merciler ilk dakikadan itibaren harekete geçtiler. Tespitlerini yaptılar. Eğer yurt dışındalarsa işlemleri başlatırız. Ülkeye giriş yaptıklarında da hukuki işlemleri gerçekleştiririz.

Saplık Bakanı Koca'nın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle; 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, enkaz altından 2.5 yaşındaki çocuk ve annesiyle ilgili olarak"2,5 yaşındaki çocuğumuzun hastaneye nakli yapıldı. Genel durumu iyi. Annesinin canlı olunduğu ama babasının hayatını kaybettiğini öğrendik. Arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyor. Annenin genel durumu iyi. Serum takılarak beslenme ve ilaç ihtiyaçları gerçekleştirildi. Temennimiz 1-2 saat içinde annesini de kurtarmak. AFAD ve diğer kuruluşlarla birlikte yoğun bir gayretle çalıştığını görüyoruz. Milletimizin başı sağolsun" dedi.

Bakan Kurum'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Biz de hasar tespit çalışmalarını başlattık. 71 kişiyle 21 ekip alt yapı hasar çalışması yapıyor. Malatya'nın Doğanyol ve Pütürge'de 25 konut yıkık, ağır hasarlı 418, orta hasarlı, 4 bina ve adliye, az hasarlı 199 bina tespiti yaptık" dedi.