Bakan Soylu'dan Gaziantep ve Mardin'deki kazalarla ilgili son dakika açıklaması: Telefon kullanım bilgisine kadar hepsini inceliyoruz

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gaziantep ve Mardin'deki kazalarla ilgili son dakika açıklamasında bulundu. Soruşturmanın çok yönlü devam ettiğini ifade eden Soylu, "Sürücüsünden yoluna, aracın tekniğinden saat ve telefon kullanımı bilgisine kadar hepsini inceliyoruz." dedi. Öte yandan Soylu, Mardin'in Derik ilçesindeki kazada '3. bir TIR' daha olduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Bakan Soylu'dan Gaziantep ve Mardin'deki kazalarla ilgili son dakika açıklaması: Telefon kullanım bilgisine kadar hepsini inceliyoruz

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gaziantep ve Mardin'de meydana gelen kazalarla ilgili açıklama yaptı.

Soylu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

Cumhurbaşkanımızın talimatıyla derhal buraya intikal ettik. Kazazedelerimiz ve ailelerimizi ziyaret ettik.

Ben öncelikle vakar ve sabırla başından bu yana acılarına rağmen bunu koruyan Derik halkına minnetlerimi sunuyorum.

Allah milletimizi böyle kazalar ve felaketlerle bir daha sınamasın inşallah.

Cenazelerimizi defnettik. Cenazeler olduktan sonra savcılarımızın, sağlık teşkilatımız herkes elinden geleni yaptı.

4 saat kadar içerisinde otopsi işlemlerimiz tamamlandı. Taziyeler sırasında bir çevreyolu talebi olduğunu bize ilettiler.

Vatandaşlarımızın bu talebinin de esas itibarıyla ağır vasıtalar olsun trafik olsun Derik'in içinden geçmemesi için projelerin hazırlanması ile yakın bir zamanda inşallah adım atacak ve hayata geçirmeye çalışacağız.

7-8 evladı olan babalar, 3 çocuğu olan anneler var. Allah kimseyi evlat, anne-baba acısı ile karşı karşıya bırakmasın. Milletimizin başı sağ olsun.

(Kazaya karışan TIR'lar ağır tonajlı idi iddiası) Soruşturmalar devam ediyor. Hiçbir şey candan kıymetli değildir. Tüm taraflarıyla bu soruşturma tamamlanacak ve gereği yerine getirilecek.

İki TIR'ın da yük sınırları var. Buradan ihracat yapan bir firma. Adana menşeili bir firma. Şırnak menşeili bir firma ile anlaşmışlar. Burada bir bilgi ve belge noktasında tümü incelenecek.

Takip edeceğiz. Gözaltına aldıklarımız var. Milletimiz devletine itimat ediyor. Biz de bu itimada halel getiremeyiz. Bunun hesabını varsa ihmal sormak bizim görevimizdir.

Şimdi soruşturma çok yönlü sürüyor derken sürücüsünden yoluna, aracın tekniğinden saat ve telefon kullanımı bilgisine kadar hepsini inceliyoruz.

Mardin'in Derik ilçesindeki kazada '3. bir TIR'ın daha olduğu, polisin TIR'ın lastiklerini patlattığı' iddiasına da yanıt veren Bakan Soylu, "Tamamen gerçek dışı değerlendirmedir" ifadelerini kullandı.