Bakan Soylu'dan sert tepki! "Kürt düşmanı kim?"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kürtler üzerinden yürütülen algı oyununa sert tepki gösterdi. Eskiden Kürtlerin kimliğini sakladığını anımsatan Soylu, Türkiye'nin tek kırmızı çizgisinin terör olduğuna vurgu yaparak, "Kürt düşmanı kim? Çocukları 6-9 yaşında dağa çıkarıp eline kalaşnikof veren mi Kürt düşmanı, o çocuklar mühendis olsun, doktor olsun diye bütün dünyanın egemenliğini karşısına alan mı?" dedi.

Bakan Soylu'dan sert tepki! "Kürt düşmanı kim?"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu 2023 Yılı Bütçe Görüşmelerinde açıklamalarda bulundu.

Kürtler üzerinden yürütülen algı operasyonuna sert tepki gösteren Süleyman Soylu, "Kürt düşmanı kim? Çocukları 6 yaşında, 9 yaşında dağa çıkarıp eline kalaşnikof veren mi Kürt düşmanı, o çocuklar mühendis olsun, doktor olsun diye bütün dünyanın egemenliğini karşısına alan mı Kim Kürt düşmanı?" dedi.

"Bizim tek kırmızı çizgimiz terördür"

Türkiye'nin bu konuda tek çizgisinin terör olduğunu anımsatan Soylu, şöyle devam etti:

"Bu ülkede kimse Kürt'üm diyemiyordu. Bugün Recep Tayyip Erdoğan sayesinde, bugün Cumhur İttifakı sayesinde herkes Kürt'üm diyor. Önceden Aleviyim diyemiyorlardı insanlar. Bugün Aleviyim diyorlar. Bugün bu insanlar 28 Şubat sürecinden çok iyi biliyorum, dindar devletten korkuyorlardı. Öyle bir noktaya gelmişti ki insanlar... Bugün herkes kendini ifade edebilir bir hale geldi."

HDP ya da herhangi bir siyasi partiye mensup olup olmamasının önemi olmadığına dikkat çeken Soylu, terör çizgisine bakıp bakmamasının önemini vurguladı.

Soylu, "Eğer terör çizgisine bakıyorsa, eğer PKK'yı reddediyorsa bizim için insanlarımız Alevisi de, Kürt'ü de, Sünnisi de hepsi bu memleketin insanı. Siz insanları ayırarak, siz insanları bir şekilde farklı bir noktaya getirerek, Türkiye'yi bölerek, parçalayarak bir yere getirebileceğinizi sanıyorsunuz. Biz sizin oyununa düşmeyiz." dedi.