Bakan Tekin'den 'öğretmenlere ikramiye' açıklaması

Öğretmen atamaları ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Bütçenin geçmesini bekliyoruz, yeni atama için planlama yapacağız." dedi. Bakanı Tekin, muhalefetin ‘24 kasımda öğretmenlere ikramiye verilsin’ çağrısı ile ilgili olarak da açıklamalarda bulundu.

Bakan Tekin'den 'öğretmenlere ikramiye' açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, AK Parti Meclis Grup Toplantısı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Okullarda bir öğün yemek verilmesine ilişkin soru üzerine Bakan Tekin, “Hiç olmadı diye bir şey yok. Şu anda yaklaşık 2 buçuk milyon öğrenciye ücretsiz yemek veriyoruz. Deprem sebebiyle bütçedeki kısıt bizi sınırlandırdı. İl müdürlükleri organize ediyor” dedi.

“AKADEMİ YAPILANMASI HAZIRLIĞI İÇERİSİNDEYİZ”

Öğretmen akademileri kurulmasına ilişkin soruyu cevaplayan Bakan Tekin, “Öğretmen arkadaşlarımızın üniversiteyle iş birliği halinde hem adaylık sürecinde hem de öğretmenlik sürecinde alacağı eğitimlerle kendilerini geliştirmelerini, gündeme adapte olmalarını, yeni gelişmeleri takip etmelerini arzu ediyoruz. Akademi yapılanması hazırlığı içerisindeyiz” diye konuştu.

“BÜTÇE SINIRLARI ÇERÇEVESİNDE YAPABİLECEĞİMİZ HER ŞEYİ YAPMAYA ÇABA SARF EDİYORUZ”

Öğretmenlere 24 Kasım’da bir maaş ikramiye verilmesine ilişkin soru üzerine Bakan Tekin, şunları söyledi:

“Hazine ve Maliye Bakanlığımızla istişare halindeyiz. Öğretmen arkadaşlarımızın ekonomik problemlerini çözmeye çaba sarf ediyoruz. Böyle bir şey olursa Cumhurbaşkanımız ya da Hazine ve Maliye Bakanımız duyurur. Öğretmen arkadaşlarımızın özlük haklarıyla ilgili bütçe sınırları çerçevesinde yapabileceğimiz her şeyi yapmaya çaba sarf ediyoruz.”

“ÖZEL OKULLARIN BOŞ KALAN KONTENJANLARINI DEĞERLENDİRMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Özel okullara teşvikle ilgili soruyu cevaplayan Bakan Tekin, bazı yoğun bölgelerde özel okulların boş kalan fiziki kapasitelerini kullanılabilmesi için Hazine ve Maliye Bakanlığı ile ortak bir çalışma yürüttüklerini ifade ederek, “Yapacağız diye bir şey yok. Sadece bu mümkün müdür, değil midir, onun alt yapısını oluşturuyoruz. Bu tamamen bir varsayım şu an ama özel okulların boş kalan kontenjanlarını değerlendirmeye çalışıyoruz. Biz ihtiyaçlarımızı ve boş kontenjanları Hazine ve Maliye Bakanlığımızla paylaşacağız. Onların biz sunacağı ekonomik çerçeve her neyse o kapsamda ilgili kişilerle görüşüp, bir formül üretebilir miyiz diye bakacağız” ifadelerini kullandı.

“BİR FARKLILIK SÖZ KONUSU DEĞİL”

Sözleşmeli öğretmenlerin ayrı bir kategoride değerlendirilmeyeceğini ifade eden Bakan Tekin, “Onlar sadece belli bir süre için sözleşmeliler. Süreleri tamamlandıktan sonra kadroya geçiyorlar. Bir farklılık söz konusu değil. Ücretli öğretmen arkadaşlarımızla ilgili olarak ek ders ücretleriyle ilgili yaptığımız değişiklikle yüzde 25 civarında bir artış sağlamış olduk” dedi.

Öğretmen atamalarının ne zaman yapılacağına ilişkin soruyu cevaplayan Bakan Tekin, Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinin Meclis Genel Kurulundan geçmesiyle birlikte
kendilerine düşen kontenjanları belirleyeceklerini söyledi.