Bakan Uraloğlu, test sürüşü gerçekleştirdi! ‘Gayrettepe-Kağıthane’ Metro Hattı’nda geri sayım başladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın Gayrettepe-Kağıthane etabında incelemelerde bulundu. İstasyon sayısının 9’a çıkacağını belirten Bakan Uraloğlu, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayımız önceki Çevre Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum. İstanbul özelinde hedefimiz İstanbul için duraklama dönemine son vererek yeniden hizmetle buluşturmak. Muradına kavuşturmak" dedi.

Bakan Uraloğlu, test sürüşü gerçekleştirdi! ‘Gayrettepe-Kağıthane’ Metro Hattı’nda geri sayım başladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul’da Gayrettepe- Kâğıthane Metro Hattı’nda yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Gayrettepe-Kağıthane arasında test sürüşü gerçekleştiren Bakan Uraloğlu, “İstanbul ulaşım ana planı; İstanbul’un 1.100 kilometre metro hattına ihtiyacı olduğunu gösteriyor. Bu noktada da biz Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak adımlarımızı bu yönde atıyoruz. Yapımı devam eden projelerimiz bittiğinde şu anda İstanbul’daki raylı sistem ağı uzunluğu 338,5 kilometreden 394,2 kilometreye yükselecek.” dedi.

“9’UNCU VE SON İSTASYONUNU İSTANBULLULARLA BULUŞTURACAĞIZ”

Uraloğlu, hattın 3,5 kilometre uzunluğundaki Kâğıthane-Gayrettepe etabındaki çalışmaları tamamladıklarını belirterek, “Böylece hat uzunluğu 37,5 kilometreye istasyon sayısı 9’a çıkacak. Çok yakında da hizmete başlatarak hattımızın 9. ve son istasyonu olan Gayrettepe İstasyonu’nu da İstanbullularla buluşturacağız. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun.” açıklamasında bulundu.

TAKSİM – İSTANBUL HAVALİMANI ARASI 41 DAKİKA OLACAK

Uraloğlu proje ile; “Gayrettepe – İstanbul Havalimanı’ arası seyahat süresi 30 dakika, Göktürk-Mahmutbey arası 38 dakika, Tekstilkent-İstanbul Havalimanı arası 45 dakika, Taksim – İstanbul Havalimanı arası 41 dakika, Taksim – Göktürk arası 26 dakika ve 4. Levent – İstanbul Havalimanı arası 35 dakika olacak.” diye konuştu.

Bakan Uraloğlu, test sürüşü gerçekleştirdi! ‘Gayrettepe-Kağıthane’ Metro Hattı’nda geri sayım başladı - Resim : 1

İSTANBUL’U MURADINA KAVUŞTURACAĞIZ

İstanbul’un 1.100 kilometre metro hattına ihtiyacı olduğunu söyleyen Uraloğlu, “Bu noktada da biz Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak adımlarımızı bu yönde atıyoruz. Kimsenin şüphesi olmasın İstanbul’a hizmet aşkımız asla bitmeyecek ve İstanbul’u geleceğe taşıyacak proje ve yatırımlarımız hız kesmeden devam edecektir. Önümüzde de 31 Mart yerel seçimleri var. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayımız önceki Çevre Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum.

“HEDEFİMİZ İSTANBUL’U MURADINA KAVUŞTURMAK”

İstanbul özelinde hedefimiz İstanbul için duraklama dönemine son vererek yeniden hizmetle buluşturmak. Muradına kavuşturmak.” dedi.

Bakan Uraloğlu, açıklamalarının ardından Gayrettepe-Kağıthane arasındaki test sürüşünün ardından Kağıthane-İstanbul Havalimanı arasında yolculuk yapan vatandaşlarla sohbet etti. Uraloğlu vatandaşların yoğun karşılaştı.