Bakan Vedat Bilgin, katıldığı kurulda konuştu: “Ücretler üzerinde vergi dengesizliği var” “Kısa sürede çözülecek”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, ücretlerin üzerinde hala vergi dengesizliği olduğunu belirterek, "Bunun da çözülmesi konusunda hem Türk-İş hem de TİSK başkanımızın kendi imzalarıyla bana getirdikleri benim de çalıştığım bir konu var. İnşallah onu da çözeceğiz" ifadelerini kulandı.

Bakan Vedat Bilgin, katıldığı kurulda konuştu: “Ücretler üzerinde vergi dengesizliği var” “Kısa sürede çözülecek”

TÜRK-İŞ’e bağlı Türk Metal Sendikası’nın Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin gündeme dair önemli açıklamalar yaptı.

Asgari ücrete yönelik değerlendirmelerde bulunan Bilgin, ücretlerin üzerinde vergi dengesizliği olduğunu belirterek, bu konunun en kısa sürede çözüleceğini ifade etti.

“ÜCRETLER ÜZERİNDE VERGİ DENGESİZLİĞİ VAR”

Bilgin, “Biz sosyal devlet sorumluluğuyla buna karşı çeşitli tedbirler aldık. Ben öğrencilik yıllarımda Ankara’da bir tekstil atölyesinin duvarına ‘Asgari ücret vergi dışı bırakılsın’ yazısı yazan birisiyim. Sadece asgari ücretten değil bütün ücretlerin gelirinden asgari ücret oranında vergi dışı bırakılması benim bakanlığım dönemimde benim hazırladığım çalışmayla ve Cumhurbaşkanımızın desteğiyle yasalaştı ve uygulamaya konuldu. Buna rağmen biliyorum ki ücretlerin üzerinde hala vergi dengesizliği var. Bunun da çözülmesi konusunda hem TÜRK-İŞ hem de TİSK başkanımızın kendi imzalarıyla bana getirdikleri, benim de çalıştığım bir konu var. İnşallah onu da çözeceğiz. Hiçbir konuyu seçimden önce yapalım, seçimden önce bitirelim gibi bir derdim yok. Biz zaten önümüzdeki dönemde iktidarda olacağız. Dolayısıyla o konuyu biz çözeceğiz. Kimse endişe etmesin” dedi.