Bakan Vedat Işıkhan’dan emeklilere müjde: “Yakın zamanda bir iyileştirme söz konusu”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın emekli maaşlarına iyileştirme yapılması için talimat verdiğini ifade ederek, “Hazine Bakanımız Mehmet Şimşek ile görüşme halindeyiz. Yakın zamanda bir iyileştirme söz konusu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile bu olacak. Biz şu anda çeşitli alternatifler üzerinde çalışıyoruz” dedi.

Bakan Vedat Işıkhan’dan emeklilere müjde: “Yakın zamanda bir iyileştirme söz konusu”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, AK Parti'nin 4'üncü Olağanüstü Büyük Kongresi öncesi açıklamalarda bulundu. Bakan Vedat Işıkhan, emekli maaşlarına iyileştirme yapılacağını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu konuda talimat verdiğini ifade eden Vedat Işıkhan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüşme halinde oldukların ifade etti.

Bakan Vedat Işıkhan’dan emeklilere müjde: “Yakın zamanda bir iyileştirme söz konusu” - Resim : 1

EMEKLİ MAAŞLARINA İYİLEŞTİRME YAPILACAK

Bakan Işıkhan şunları söyledi:

“Emeklilerimiz dahil olmak üzere toplumun hiçbir kesimini dışarıda bırakmayacağız. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın defalarca söylediği gibi bize talimat verdi. Hazine Bakanımız Mehmet Şimşek ile görüşme halindeyiz. Yakın zamanda bir iyileştirme söz konusu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile bu olacak. Biz şu anda çeşitli alternatifler üzerinde çalışıyoruz. Gelecek yıl 16 milyon emeklimiz olacak. Bunların ihtiyaçlarını karşılamak zaten sosyal devletin görevi. Ben biraz sabırlı olmalarını rica ediyorum. Bu yönde çalışmalarımız var. Bunları Kabine'de arz edeceğiz ve tartışıp ondan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan bunu kamuoyu ile paylaşacak.

Bu konuda bir tarih söylemek yanlış olabilir ama ekim ayında Meclis'in açılmasıyla çalışmalarımızı hızlandırdık. Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi, 16 milyon emeklimizi düşünmek zorundayız. Emek vermiş toplumun gelişmesine katkı sağlamış büyüklerimizi mutlaka desteklemek zorundayız.”

Bakan Vedat Işıkhan’dan emeklilere müjde: “Yakın zamanda bir iyileştirme söz konusu” - Resim : 2

“ARALIK AYINDA ASGARİ ÜCRETİN GÖZDEN GEÇİRİLMESİ İÇİN TOPLANTILAR YAPACAĞIZ “

Bakan Işıkhan, asgari ücret konusunda ise şunları dile getirdi:

“Çalışma hayatı çok dinamik. Sorunlar ortaya çıktıkça, ihtiyaçlar doğdukça biz de bakanlık olarak bu sorunları çözmek zorundayız. Aralık ayında asgari ücretin gözden geçirilmesi için toplantılar yapacağız. Asgari ücret bizim için çok önemli. Temmuz 2024'te kadar geçerli olacak asgari ücreti uzlaşı ile belirlemek istiyoruz. Enflasyona karşı vatandaşlarımızı koruyacağız işverenlerimizi destekleyeceğiz.”

Alış 0,00
Satış 0,00
Değişim 198,89
Son Değer 9.917,64
En yüksek 9.957,13
En düşük 9.753,46
Haftalık Değişim 0,00%
Haftalık En Düşük 0,00
Haftalık En Yüksek 0,00
Aylık Değişim 0,00%
Aylık En Düşük 0,00
Aylık En Yüksek 0,00