Bakan Yanık duyurdu! Anaokulu ve anasınıfı desteği geldi, ücretleri bakanlık karşılayacak, paralar MEB’in hesabına otomatik yatacak

Okullar açılmasına çok az bir süre kala Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık yapmış olduğu bir konuşmasında müjdeli haber verdi. Bakan Yanık, yeni başlattıkları programlardan birisinin de anaokulu ve anasınıfı desteği olduğunu söyledi. Anaokulu ve anasınıfı desteklerinden kimler yararlanabilecek? Detaylar haberimizde…

Bakan Yanık duyurdu! Anaokulu ve anasınıfı desteği geldi, ücretleri bakanlık karşılayacak, paralar MEB’in hesabına otomatik yatacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık yapmış olduğu açıklamasında yeni destek programlarını hayata geçirdiklerini ve bu kapsamda anaokulu ile anasınıfı desteği sağlanacağını söyledi. 

Anaokulu ve anasınıfı desteğinden kimler yararlanabilir? 

Bakan Derya yanık anaokulu ve anasınıfı desteğinin Milli Eğitim Bakanlığı ile ortak yürütülen bir çalışma olduğunu söyledi. 

"Bakanlık olarak ücretleri biz karşılayacağız"

Bakan Yanık açıklamasında MEB’in anaokulu, ana sınıflarına başlayan ve 3294 Sayılı Kanun kapsamında yararlanıcı ailelerin ana sınıflarına 1 aylık ücret ödemesi söz konusu olduğunda dolayı sadece o ücretten dolayı çocukların ana sınıfına başlatılmadığını fark fark ettiklerini bu sebeple bu çocukların tamamının ana sınıfı desteğini bakanlık tarafından karşılanacağını söyledi. Yani çocuğunu anaokuluna ya da anasınıfına yazdırmak isteyen ailelerin çocuklarının masraflarını Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı ortak karşılayacak. 

MEB bildirecek, ücret otomatik olarak yatacak

Çocuğunu anasınıfına ya da anaokuluna yazdırmak isteyenler MEB’e başvuracak. MEB de bu çocukları Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bildirecek. Ücret ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından MEB’in hesabına otomatik olarak yatırılacak. 

Destek okula devam ederken de devam edecek

Bakan Yanık açıklamasında “Okullaşma ne kadar erken başlarsa, çocukların okulda kalma süresi o kadar uzuyor. Ana sınıfı desteğini sağlıyoruz. Okula devam ederken sosyal-ekonomik destek sağlıyoruz. Birinci ve ikinci yarıyıl dönemlerinde eğitim desteklerini sağlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan uyum haftası nedeniyle 5 Eylül itibariyle ilk kez okula başlayacak olan minik öğrenciler okula başladı.