Bakan Ziya Selçuk'tan FETÖ'ye darbe

Darbe girişiminin ardından FETÖ'cü olduğu iddiasıyla ihraç edilen kişiyi, öğretmen evinde gayriresmi olarak çalıştıran Öğretmenevi Müdürü Yunus Memiş hakkında Milli Eğitim Bakanlığı jet soruşturma başlattı.

Skandal, aslında 2017 yılında ortaya çıkarıldı. Diyarbakır emniyeti, bir ihbar üzerine, FETÖ’den ihraç edilen Ali Konan’ın, Müdür Yunus Memiş tarafından gayrıresmi şekilde öğretmen evinde istihdam edildiğini tespit etti.

Emniyet, Ali Konan’ın kurumda, fiilen sorumlu müdür yardımcısı gibi çalıştığını belirledi.

Polis, Konan’ın Öğretmenevi Müdürü Memiş tarafından çalıştırıldığıyla ilgili tanık beyanlarını da aldı.

21 Kasım 2017’de konuyla ilgili Cumhuriyet Savcısı Tufan Çaldıran’a bilgi verildi.

Savcının talimatıyla, Milli Eğitim Müdürlüğü de bilgilendirildi. Emniyet Müdür Yardımcısı Alper Güneş imzasıyla, Milli Eğitim Müdürlüğüne durum yazılı olarak bildirildi.

Dönemin Diyarbakır Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan da İnceleme ve soruşturma izni için valiliğe yazdı. Ancak dosya Hasan Aslan’ın Milli Eğitim Müdürü olduğu dönemde sümenaltı edilerek soruşturma yapılmadı.

Ziya Selçuk’un Milli Eğitim Bakanı olmasının ardından konu yeniden gündeme geldi.

Jet hızıyla Diyarbakır’a Bakanlık Müffetişleri gönderildi. Müfettişler, FETÖ’cü Ali Konan’ı öğretmenevinde çalıştıran Müdür Yunus Memiş hakkında inceleme başlattı.

Müfettişler, olaya tanıklık edenlerle bir bir görüştü. Bu esnada Memiş’in, kendisi lehine tanıklık yapacak isimler bularak müfettişlere gönderdiği iddia edildi.

Diyarbakır Öğretmenevi Müdürü Yunus Memiş, hazırlanan belgelere rağmen, iddiaların asılsız olduğunu söyledi.

FETÖ ile mücadele ettiğini ve terör örgütüne bulaşmış birini kurumda çalıştırmayacağını ileri sürdü.