Bakanlar görüştü, yeni destek paketi yolda! Aylık 600 TL ödenecek! Kimler faydalanacak?

Sosyal devlet olma anlayışının gerekliliklerini yerine getirmek için ilgili bakanlıkların çalışmaları sürüyor. Son zamanlarda ekonomik sorunlar ve enflasyonun mutlak getirisi olan geçim sıkıntısı, milyonlarca vatandaşı olumsuz yönde etkiliyor. Yapılan çalışmalar kapsamında ihtiyaç sahibi ve dar gelirli ailelere yönelik destek paketlerine bir yenisi eklenecek. Bu desteklerin özellikle eğitim ve enerji alanı başta olmak üzere birçok farklı alanda da vatandaşa ulaştırılması bekleniyor.

Bakanlar görüştü, yeni destek paketi yolda! Aylık 600 TL ödenecek! Kimler faydalanacak?

Bilindiği üzere Eylül ayı başında açıklanan ,enerji fiyatlarındaki yükselişe bağlı olarak elektrik ve doğalgaza zam haberi verilmişti. Gelen zamların ardından kaygılanan vatandaşlara, ilaç gibi bir haber geldi. İhtiyaç sahibi ailelere verilen desteklerde genişletme adımı atıldı. Hükümet, destek ve yardımlarını yeniliyor ve eğitimden enerjiye kadar birçok alanda devam eden destek kalemlerine şimdi bir yenisi daha ekleniyor. İşte detaylar…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan sosyal yardımlara, şimdilerde bir yenisi daha ekleniyor. Bu kapsamda eğitim üzerine yapılan desteklerde bir genişletme adımı atılması düşünülürken, eğitim gören çocuklar için ailelere nakit yardımı yapılması hedefleniyor. Önceki gün Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati bir araya geldi ve bakanlar, sosyal yardımlarla ilgili mevcut durumu gözden geçirerek, yeni dönemde uygulanacak olan sosyal yardım politikalarını değerlendirdi.

Görüşmenin ardından gelen açıklamalarda doğal gazda konutlar için yüzde 80’i aşan desteğin devam edeceği belirtildi ve bu yıl yapılan sosyal yardımlarda 145 milyar TL aşıldı ve bütçeden %5,1 paya ulaştı. Bilindiği üzere vatandaşlara yapılan doğal gaz destekleri devam ediyor ve bu alandaki destekler, Şubat ayında ilk etapta 203 bin aile ile başladı. Ayrıca elektrik desteğinden yararlanan aile sayısı da 2022’de 4 milyona yükseldi.

Eğitime tam destek!

Edinilen bilgilere göre destek paketlerinde öncelik eğitim göre çocuğu olan ailelere olacak ve halihazırda yapılan desteklere yenileri eklenecek, mevcut paketlerde güncellemeler yaşanacak. Kırtasiye yardımının yanı sıra ailelere öğrenciler için nakit yardım da sağlanacak. Geçtiğimiz haftalarda açıklanmış Aile Destek Programı kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere aylık 450, 550 ve 600 TL olmak üzere 12 ay boyunca ödeme yapılacak.