Bakanlar İliç'te açıklama yaptı! Maden sahasında arama çalışmalarına ara verildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve Enerji ve Tabii kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar İliç maden bölgesinde açıklama yaptı. Bakan Yerlikaya, İliç maden bölgesinde arama çalışmalarına ara verildiğini duyurdu.

Bakanlar İliç'te açıklama yaptı! Maden sahasında arama çalışmalarına ara verildi

Erzincan'ın İliç ilçesinde yaşanan heyelan sonrası toprak altında kalan 9 maden işçisini arama kurtarma faaliyetlerine güvenlik gerekçeleri nedeniyle ara verildi.

"ÖLÇÜMLER SÜRÜYOR"

Erzincan'daki maden sahasında meydana gelen toprak kaymasında araba kurtarma çalışmalar devam ediyor. Enerji ve Tabii kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, açıklama yaptı.

"Halk sağlığına zarar vermeyecek şekilde ölçümler sürüyor." diyen Bayraktar'ın açıklamaları şöyle:

"Heyelan riski nedeniyle çalışmalar durmuştu. O alanlar tespit edildi ve 9 çalışanın aranmasıyla ilgili faaliyetler devam ederken aileleri sürekli bilgilendirdik. Onların yanında olacağımızı bir kez daha ifade etmek istiyoruz. Olayın oluş şekliyle alakalı çalışmalarımız adli ve idari yönden sürüyor. Adli süreç konusunda 9 kişi hakkında cezai ve adli işlemler devam ediyor, bu sayı artabilir. Bu süreç titizlikle devam ediyor. 14 Şubat itibarıyla maden faaliyetleri durdu."

ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARINA ARA VERİLDİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, burada yaptığı açıklamada, güvenlik gerekçesi nedeniyle ara verilen arama faaliyetleri ile ilgili, "Tüm arama faaliyetlerinde önce süreçte çalışan arkadaşlarımızın güvenliğini düşünüyoruz. Sahanın üst kısmında kaymanın aktif hale geldiğini gösteren rapor nedeniyle ara vermiştik. Bölgede sismik çalışmalar devam ediyor. Son nihai rapora göre, arama faaliyetlerine ara veriyoruz. Yukarıda liç alanındaki aktivasyon durana kadar ara veriyoruz. Büyük metanet gösteren ailelerimize ve aziz milletimize geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum" dedi.

TOPRAKTA ZEHİRLİ ATIĞA RASTLANMADI

Maden sahasında açıklama yapan Çevre,Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ise "Toprakta zehirli atığa rastlanmadı. Her gün numune almaya devam edeceğiz Herhangi bir tehlikenin oluşmaması için gerekli çalışmayı yapacağız. Çok şükür bir tehlike yok. Bu bizim için önemliydi. Biz çalışmalarımızı titizlikle sürdüreceğiz. Yer altındaki suların nehre dökülmesine engel olacak çalışmaları, üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"MADEN SAHASINA KÜÇÜK BİR BARAJ İNŞA EDİLECEK"

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Birikme ihtimali olan suya yönelik bir pompa sistemi kuruldu. Maden sahasına adeta küçük bir baraj inşa edilecek. Sahanın bir üst tarafında alana girmemesi için bir bypass sistemi planlanıyor. Herhangi bir tehlike arz edecek durum yok." dedi.

"İHMALİ OLAN ADALET ÖNÜNDE HESAP VERECEK"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Çalışanlarımızın sağlığı ve güvenliği konusunda araştırmalarımız devam ediyor. Kök nedenlerin bulunması noktasında müfettişlerimizin çalışmaları sürüyor. İhmal ve kusuru olan kim varsa adalet önünde hesap vereceğini belirtmek isterim. " ifadelerini kullandı.