Bakanlardan Ramazan Bayramı mesajları

On bir ayın sultanı Ramazan, bugün sona eriyor. Hasretle beklenen Ramazan Bayramı'na da yarın kavuşuluyor. Bayram dolayısıyla devlet erkanı da tebrik mesajları yayımlamaya başladı. İşte bakanların Ramazan Bayramı tebrik mesajları...

Bakanlardan Ramazan Bayramı mesajları

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 

"Ramazan boyunca olduğu gibi Ramazan Bayramı'nda da kalbimiz başta Filistin olmak üzere tüm mazlumlarla birlikte atacak. Ramazan Bayramı'mız ülkemize, milletimize ve tüm İslam alemine barış, huzur ve mutluluklar getirsin. Bayramımız mübarek olsun."

 

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, 

"Toplumsal bağlarımızın güçlendiği, birlik, beraberlik ve dayanışma duygularımızın pekiştiği bir Ramazan Bayramı'na daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Milli Savunma Bakanlığı ailesinin tüm seçkin mensuplarının 'Ramazan Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum. Bayramlar; toplumu bir arada tutan, bizi biz yapan en önemli kültürel değerlerimizin başında gelir. Binlerce yıldır bu milli ve manevi değerlerle yoğrulan asil milletimiz, sahip olduğu değerlerin kendisine kazandırdığı ruhla tarihe damga vurmuştur. Milli kimliğimizi ve karakterimizi oluşturan bu kıymetli mirası koruyarak gelecek nesillere aktarmak, hepimizin en önemli vazifelerinden biridir. Milli Savunma Bakanlığı'nın tüm mensupları da bu bilinçle değerlerimizin korunması ve nice bayramların huzur içerisinde yaşanabilmesi için her türlü gayreti göstermektedir. Bu kapsamda Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, ülkemizin ve asil milletimizin güvenliğini sağlamak için; hudutlarımızın emniyetinden terörle mücadeleye, mavi ve gök vatanımızdaki hak ve menfaatlerimizin korunmasından uluslararası barış ve istikrarın desteklenmesine, geniş kapsamlı tatbikatların icrasından yerli ve milli savunma sanayimizin geliştirilmesine kadar son bir asrın en yoğun ve en etkin faaliyetlerini büyük bir başarıyla icra etmektedir. 

Cumhuriyetimizin ikinci asrında Türkiye Yüzyılı hedeflerimiz doğrultusunda, daha büyük, daha güçlü bir Türkiye ve Türk Silahlı Kuvvetleri için azim ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz. Bu sarsılmaz irade ile görev ve sorumluluklarını yerine getiren; ülkemizin ve asil milletimizin hak ve menfaatleri için fedakarca görev yapan siz kahraman silah ve mesai arkadaşlarımın gözlerinden öpüyor, hepinize sağlık ve esenlik içinde başarılı görevler diliyorum. Bu vesileyle; Mete Han'dan Sultan Alparslan'a, Fatih Sultan Mehmet'ten Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ve bugüne kadarki tüm devlet büyüklerimizi ve komutanlarımızı saygıyla anıyorum. Cennet vatanımızda bu mutlu bayram günlerini, huzur ve güven içinde geçirmemizde en büyük pay sahibi olan aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum. Tüm muvazzaf ve emekli personelimizin, şehit yakınlarımızın, gazilerimizin ve güvenlik korucularımızın aileleriyle birlikte Ramazan Bayramı’nı en içten dileklerimle bir kez daha kutluyor; tüm şehit ve gazi ailelerimize saygılarımı sunuyorum."

 

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 

"Bu vesileyle hepimiz, öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, anne ve babalar öncelikle birbirimizle, aile büyüklerimizle, akraba ve komşularımızla hürmetle bayramlaşalım; kırgınlıkları ve küskünlükleri bertaraf edelim, aramızdaki muhabbet ve sevgiyi çoğaltalım. Bu bayramı da hastalarımızın, yaşlılarımızın ve kimsesizlerin bayramı yapalım. Yeryüzündeki kötülüklere karşılık sevgiyi, saygıyı, şefkati ve vefayı bütün aleme yaymak için direnen, umut ve azimle çalışan herkese bir hediye olan bu bayramın esenlik getirmesini temenni ediyorum. Öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve velilerimizin tek tek mübarek Ramazan Bayramlarını kutluyor, sağlık ve afiyet içinde nice bayramlara erişmemiz temennisiyle aziz milletimi muhabbetle selamlıyorum." 

 

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak

"Rahmet, bereket, af, mağfiret, yardımlaşma ve dayanışma ayı olan bir Ramazan-ı Şerif’i daha uğurluyoruz. Birlik ve beraberliğimizin pekişmesine, sevgi, saygı ve hoşgörü anlayışının artmasına vesile olan mübarek Ramazan Ayı’nı geride bırakmanın hüznünü yaşarken, Ramazan Bayramı’na kavuşmanın sevinci ve heyecanı içerisindeyiz.

Bayramlar; milli ve manevi değerlerin yaşatıldığı, sevgi, saygı, hoşgörü ve vefa duygularının güçlendiği özel günlerdir. Bayramlar; sevinçlerin paylaşılması, birlik beraberliğin pekişmesi, hoşgörü ve dayanışmanın artması açısından çok değerlidir. Ramazan Bayramı'nın vatandaşlarımız arasındaki kardeşlik duygularını daha da güçlendireceğine inanıyorum.

Filistin'de ve dünyanın farklı coğrafyalarında bayramı buruk geçiren Müslüman kardeşlerimizin çektiği acıların son bulmasını diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle gençlerimiz, sporcularımız, GSB yurtlarında kalan öğrencilerimiz ve halkımızın Ramazan Bayramı'nı en içten duygularla kutluyorum. Ramazan Bayramı’nın ülkemize, milletimize ve İslam alemine sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum."

 

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 

"Gönül dünyamızın hiçbir ayrım gözetmeksizin herkese açıldığı ramazan ayı aynı zamanda toplumumuzun dayanışma ruhunu da en güzel şekilde ortaya koyduğu anlardır. Bir ay boyunca yaşadığımız bu manevi zenginliğin ardından bayrama erişmenin mutluluğu içerisindeyiz. Bu duygularla aziz milletimizin ve bütün İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı en kalbi duygularımla kutluyor, bu mübarek bayramın dünyanın dört bir yanındaki mazlum coğrafyalara da barış, huzur ve esenlik getirmesini yüce Allah'tan diliyorum."