Bakanlık nakit yardım yapacak! 2852 liralık destekten hemen faydalanın!

Ekonomik şartların gittikçe zorlandığı şu dönemde, vatandaşların gözü devletin duyuracağı nakit destek haberinde. Bakanlık zor günlerde sosyal ve ekonomik destek müjdesini verdi! Peki sosyal ve ekonomik destek hizmeti nedir? Sosyal ve ekonomik destek hizmeti ön başvurusu şartları nedir? Sosyal ve ekonomik destek hizmetinden kimler faydalanabilir? Sosyal ve ekonomik destek hizmeti ne kadar? SED hizmetinden nasıl yararlanılır? SED hizmeti kapsamında olmadığınız belirlendi ne demek? İşte detaylar..

Bakanlık nakit yardım yapacak! 2852 liralık destekten hemen faydalanın!

Ekonomik şartların vatandaşları zorladığı şu dönemde, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan yüreklere su serpen müjde geldi. Buna göre Aile Bakanlığı, sosyal ve ekonomik destek hizmeti kapsamında vatandaşlara nakdi yardım sağlayacak. İşte sosyal ve ekonomik destek hizmetinden faydalanmanız için gerekenler…

Sosyal ve ekonomik destek hizmetinden kimler faydalanabilir?

Sosyal ve ekonomik destek hizmeti, Aile Bakanlığı’nın çocuklu ailelere sağladığı bir destek hizmetidir. SED kapsamında dar gelirli ailelere çeşitli sosyal ve nakdi yardımlarda bulunulmaktadır. Sosyal ve ekonomik destek hizmeti yardım tutarı, çocukların okul çağı durumuna göre belirlenmektedir. Eğer okul öncesi ve üstü eğitim gören bir çocuğunuz varsa sosyal ve ekonomik destek hizmetinden faydalanabilirsiniz.

Bakanlık nakit yardım yapacak! 2852 liralık destekten hemen faydalanın! - Resim : 1

Sosyal ve ekonomik destek paraları ne zaman yatıyor?

Aile Bakanlığı tarafınca verilen sosyal ve ekonomik destek hizmeti (SED) desteği alan vatandaşlar, SED paralarının ne zaman yattığını merak etmektedir. Sosyal ve ekonomik destek hizmetinden ilk kez faydalanan vatandaşlar, SED başvurusu onaylandığı tarihi takiben 30 gün içinde paralarını alabilirler. Sosyal ve ekonomik destek ücretleri, başvurusu onaylanan vatandaşın banka hesabına yatmaktadır.

Sosyal ve ekonomik destek hizmeti ne kadar 2022?

Aile Bakanlığı’nın sağladığı sosyal ve ekonomik destek tutarı 2022 itibariyle şu şekilde:

Okul öncesi çocuk için çocuk başına 1.584 TL

İlköğretim düzeyinde eğitim gören çocuk için çocuk başına 2.376 TL

Ortaöğretim düzeyinde eğitim gören çocuk için çocuk başına 2.535 TL

Yükseköğretim kurumlarında eğitim gören çocuk için çocuk başına 2.852 TL

Bu tutarların yanında, çocuğu henüz okul çağında olmayan ailelere de sosyal ve ekonomik destek verilmektedir.

Sosyal ve ekonomik destek ödemesi hangi süreyle verilir?

Aile destek ödemesi kaç ay verilecek sorusu da sosyal ve ekonomik destek almak isteyen aileler tarafından merak ediliyor. Bu ödemeler, 12 ay süreyle verilmektedir.  

Sosyal ve ekonomik destek hizmeti başvurusu nasıl yapılır?

SED başvurusu E-devlet üzerinden veya Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı resmi web sitesinden gerçekleştirilebilir. E-devlet “Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti Ön Başvurusu” sayfasından SED başvurusu yapabilirsiniz.