Bakanlıktan Karadeniz'deki iki gemiye saldırı sonrası açıklama

Dışişleri Bakanlığı tarafından Karadeniz’de Gambiya bayraklı “KAIROS” ve “VIRAT” isimli ticari tankerlere yönelik gerçekleştirilen saldırılar ile ilgili açıklama yapıldı. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, "Karadeniz’deki Münhasır Ekonomik Bölgemiz içerisinde meydana gelen bu hadiseler, bölgede seyir, can, mal ve çevre emniyeti bakımından ciddi riskler oluşturmuştur" dedi.

Bakanlıktan Karadeniz'deki iki gemiye saldırı sonrası açıklama

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, sosyal medya hesabı üzerinden Karadeniz'de iki ticari gemiye yönelik gerçekleştirilen saldırılar hakkında açıklama yaptı.

"CİDDİ RİSKLER OLUŞTURMUŞTUR"

Keçeli, açıklamasında "Karadeniz’de Gambiya bayraklı 'KAIROS' ve 'VIRAT' isimli ticari tankerlere yönelik dün gerçekleştirilen saldırıları endişeyle karşılıyoruz. Karadeniz’deki Münhasır Ekonomik Bölgemiz içerisinde meydana gelen bu hadiseler, bölgede seyir, can, mal ve çevre emniyeti bakımından ciddi riskler oluşturmuştur" dedi.

"TEMASLARIMIZI SÜRDÜRMEKTEYİZ"

Açıklamanın devamında, "Savaşın Karadeniz sathına yayılmasının ve daha da tırmanmasının önlenmesi, ayrıca ülkemizin bölgedeki ekonomik çıkar ve faaliyetlerinin olumsuz etkilenmemesi amacıyla ilgili taraflarla temaslarımızı sürdürmekteyiz" ifadelerine yer verildi.