Bakanlıktan kiracılara son dakika müjdesi! Konut fiyatlarındaki o karar tekrar uzatıldı. Net tarih ve detaylar belli oldu

Fahiş kira zammına karşı vatandaşları korumak için uygulanan yüzde 25 zam sınırının süresi uzatıldı. Kiracıların yüzünü güldüren haber ve detayları Adalet Bakanlığı tarafından açıklandı.

Bakanlıktan kiracılara son dakika müjdesi! Konut fiyatlarındaki o karar tekrar uzatıldı. Net tarih ve detaylar belli oldu

Türkiye'de milyonlarca kiracının hakkını korumak ve mağdur etmemek için yürürlüğe sokulan yüzde 25 sınırının süresi dolmuştu. Kiracıların tedirgin bekleyişi bakanlıktan gelen müjdeli haberle sona erdi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kira artış oranını yüzde 25'le sınırlandıran ve süresi 1 Temmuz 2023'te dolacak düzenlemenin uzatıldığını açıkladı. Tunç, "2 Temmuz 2023'ten itibaren 1 yıl süreyle konutlarda kira artışı üst sınırı yüzde 25 olarak uygulanacak." dedi.

1 YIL SÜREYLE UZATILDI

Kira artışlarında 11 Haziran 2022 ile 1 Temmuz 2023 tarihleri arasında en fazla yüzde 25 artış yapılabilmesini içeren düzenleme uzatıldı. Kiracılara haberi duyuran Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "2 Temmuz 2023'ten itibaren 1 yıl süreyle konutlarda kira artışı üst sınırı yüzde 25 olarak uygulanacak." ifadelerine yer verdi.