Bakanlıktan müjde geldi! Bin 150 TL destek ödemesi! E-devletten başvuran alıyor!

Bakanlıktan dar gelirli hanelere müjde geldi. Ülke ekonomisinde yaşanan bunalımlar, özellikle ihtiyaç sahibi aileleri olumsuz etkiledi. Durum böyle olunca sosyal devlet anlayışıyla çalışmalar yapılıyor. Bakanlıklar vatandaşlara, sosyal yardım ödemeleri ile içinde bulundukları geçim sıkıntısına destek olmayı amaçlıyor. Kira yardımı da bu yardımların başında geliyor. Peki, kira yardımından kimler yararlanabilir? Kira yardımına başvuru şartları nelerdir? Kira yardımı başvurusu nasıl yapılmaktadır?

Bakanlıktan müjde geldi! Bin 150 TL destek ödemesi! E-devletten başvuran alıyor!

Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik şartlardan özellikle ihtiyaç sahibi vatandaşlar olumsuz etkilendi. Sosyal bir devlet olması sebebiyle devletimiz de yardıma muhtaç ve dar gelirli vatandaşlara yönelik destek vermeye devam ediyor. 

Kira desteği kimlere yapılacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli vatandaşlar için bin 150 TL'ye kadar çıkan kira yardımını duyurdu. Kira desteği, sigortalı bir işte çalışmayan ve geliri düşük olan vatandaşlara ev kiralarını ödemeleri için yardım yapılacağı aktarıldı.

Kira desteği bakanlık tarafından ödenmeye başladı

Bakanlık tarafından dar gelirli ailelere yapılan destek ödemelerinin başladığı bildirildi. Konu ile ilgili olarak aylık bin 150 TL'ye kadar destek ödemesi yapılacağı bildirildi. Kira yardımından faydalanabilmek için bazı şartlara sahip olmak gerekiyor. Bu şartlara sahip olmayan adayların başvurularının kabul edilmeyeceği duyuruldu. İşte aranan şartlar:

Kira desteği için gerekli şartlar

- Sigortalı olmamak

- Emekli aylığı, dul ve yetim aylığı almıyor olmak

- Mal varlığına sahip olmamak

- Gelir testi sonucunda fakirlik sınırının altında bulunmak

- Düzenli bir gelire sahip olmamak.

İllere göre kira yardımı tutarları

Tüm bunların yanı sıra illere göre kira yardımı tutarları da paylaşıldı. Bu tutarlar ise şöyle:

- İstanbul, İzmir, Ankara: 1150 TL

- Antalya, Adana, Bursa, Konya: 1.085 TL

- Mersin, Eskişehir, Sakarya, Erzurum: 995 TL

- Tokat, Zonguldak, Çanakkale: 905 TL

- Düzce, Şırnak, Yozgat: 810 TL

- Bolu, Bingöl: 715 TL.