Bakanlıktan sevindirici haber geldi her ay 1250 TL para yardımı!

İhtiyaç sahibi ve düşük gelirli aileleri sevindiren haber bakanlıktan geldi. Aile destek paketi kapsamında dar gelirli ailelere 1250 TL para yardımı yapılacağı belirtildi. Aile destek programı adı altında yapılan kampanyaya gün geçtikçe ilgi de artarken başvurularla ilgili detay ve koşullar açıklandı.

Bakanlıktan sevindirici haber geldi her ay 1250 TL para yardımı!

Bakanlık tarafından yayımlanan kampanya sosyal medyada geniş yer kapladı. Destek kapsamında dar gelirli ve ihtiyaç sahibi olan ailelere ödemeler yapılacağı söylendi. Vatandaşların bu ödemelerden faydalanabilmeleri için E-Devlet üzerinden başvurularını eksiksiz olarak tamamlamaları gerektiği belirtildi.

12 ay boyunca 1250 TL

Aile destek programı kapsamında belirlenen kriterler arasında başvuracak kişinin düşük gelire sahip olduklarını belgelemeleri gerektiği belirtilirken buna ek olarak yaşayan kişi sayısına göre aile gelirinin açlık sınırı altında olması gerektiği vurgulandı. Kampanyaya kabul edilen vatandaşların 12 ay boyunca kesintisiz olarak 1250 TL’lik aile destek programından yararlanılabileceği açıklandı.

Aile destek yardımına nasıl ve nereden başvurulur?

Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet üzerinden gerçekleştirilebilmektedir. Şifresi bulunmayan vatandaşlar PTT üzerinde şifre edinebilir. Bunlara ek olarak Aile Destek Programı başvurusunu internet üzerinden yapmak istemeyenler ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından da başvurulabileceği belirtilmiştir.