Balık sevenlere müjde! Palamut erken göründü! Oltalara takılan palamutların bolluğuna sevinen balıkçılar "Vatandaş bu yıl ucuz ve bol palamut yiyecek" dedi

Av sezonu yaklaşırken Ordu’dan sevindiren haber geldi. Oltalara takılan iri palamutlar balıkçıları sevindirdi. 15 Nisan'da gelen avlanma yasağının ardında teknelerinin bakım onarım işlerini tamamlayan balıkçılar, geçtiğimiz sezon avlanılmayan palamut balığının bu sene denizlerde bol bol olacağını belirtiyor.

Balık sevenlere müjde! Palamut erken göründü! Oltalara takılan palamutların bolluğuna sevinen balıkçılar "Vatandaş bu yıl ucuz ve bol palamut yiyecek" dedi

Denizlerde 15 Nisan tarihinde başlayan avlanma yasağı 1 Eylül tarihinde sona erecek. Ordulu balıkçılar yeni sezon için gün sayıyor. Teknelerinin bakım ve onarımlarını neredeyse tamamlayan balıkçılar, kalan son 20 günde son hazırlıklarını yapıyor. 

Balıkçılar, geçtiğimiz sezon az avlanılan palamut balığının 1 Eylül'de başlayacak önümüzdeki sezonda oldukça bol göründüğünü ve şimdiden palamudun neredeyse yarım kilograma ulaştığını belirtiyorlar.

Balık sevenlere müjde! Palamut erken göründü! Oltalara takılan palamutların bolluğuna sevinen balıkçılar "Vatandaş bu yıl ucuz ve bol palamut yiyecek" dedi - Resim : 1

Altınordu Kumbaşı Balıkçılar Kooperatif Başkanı Şahin Aydemir, “Nisan ayından bu yana tekne ve ağ hazırlıklarımızı tamamladık. İnşallah bu sene palamut sezonu iyi geçecek. Şu anda tüm balıkçılar hızlı bir şekilde sezona hazırlanıyor, halkımıza da ucuz fiyatlara balık yedireceğiz diye tahmin ediyorum. Sezonu dört gözle bekliyoruz. Geçtiğimiz sezon palamut balığı çok az oldu. Bu da balıkçılarımız olumsuz etkiledi. Umudumuz bu sezonda” dedi.

Kumbaşı Balıkçı Barınağı'nda balıkçı olan Erkan Akdeniz ise 2022 sezonunda palamut balığını bol beklediklerini söyledi. Akdeniz, şu an denizlerde görünen palamut balığının 350 gram ile yarım kilogram arasında değiştiğini de sözlerine ekledi. İstenilen büyüklüğe ulaşan palamutun bol olması, vatandaşların da bu yıl palamuta doyacağına işaret ediyor.