Balıkçı adam kocaman bir balık tuttu. Tam sevinecekti ki bir anda oltası ortadan kayboldu

Minik teknesiyle birlikte açılan yaşlı adam, balık tutmak için oltasını suya atıp beklemeye başladı. Bir süre sonra oltasının ucuna kocaman bir balık takıldı. Balığı Hem oltayla hem de elindeki ağ ile tutmaya çalışan yaşlı adam, bir yandan teknede de dengeye kalmaya çalıştı. Tam kocaman bir balık yakaladığı için sevinecekken bir diğer tarafa koyup bıraktığı olta ortadan kayboldu.

Tek başına minik teknesiyle açılıp balık tutmak isteyen yaşlı adam, hüsrana uğradı. Pirince gitmek isterken evdeki bulgurdan da olan yaşlı adam, başta oltasını suya atıp beklemeye başladı. Biraz bekledikten sonra oltasının ucuna kocaman bir balık takıldığı fark etti ve harekete geçti. 

ÖYLECE KALAKALDI

Balığı hem oltadan çıkarmaya çalıştı hem de bir yandan elindeki ağ ile tutmaya çalıştı ancak başarısız oldu. Balığı yakalamak için büyük bir çaba sarf ederken oltasını teknenin diğer tarafındaki suya bıraktı. Suya kapılan olta ortadan kayboldu. Oltasını kaybettiğini fark edince morali bozulan adam, balığı da yakalamayadı. Öylece kalakaldı.