Balıkçılar oltalarına gelen balığın tam keyfini sürecekken su bir anda kan gölüne döndü... Peşindeki gördüklerinde korkudan yerlerinden sıçradılar

Avustralya'nın Mercan Denizi'nde ava çıkan balıkçılar bir anda büyük bir kaosla karşı karşıya kaldı. Balıkçılar kılıç balığı avlayıp tam keyfini sürecekken balığın peşindeki mako köpekbalığı bir anda ortalığı kan gölüne çevirdi. Köpekbalığı birden çekiç balığına saldırınca herkes korkudan yerinden sıçradı. O anlar balıkçılar tarafından kayıtlara geçti.

Avustralya'da bulunan Mercan Denizi'nde kılıç balığı avlarken, balıkçı Kaptan TK Walker ve ekibi beklenmedik bir rekabetle karşılaştı. Kılıçbalığı sudan çıkarılırken ve balıkçılar tam keyfini sürecekken 2,5 metrelik bir mako köpekbalığı kuyruğunu kemirerek peşinden atıldı.Ortalık bir anda kan gölüne dönerken balıkçıklar da yerinden sıçradı.

Balıkçılar oltalarına gelen balığın tam keyfini sürecekken su bir anda kan gölüne döndü... Peşindeki gördüklerinde korkudan yerlerinden sıçradılar - Resim : 1

 ALIŞILAGELMİŞ BİR TAKTİK OLDUĞU İFADE EDİLDİ

Balıkçı olan Walker, "Mako köpekbalıkları bölgede çok yaygındır ve boş zamanlarında yemek yiyebilmeleri için önce kılıç balıklarının kuyruklarını ısırmak onların standart taktiğidir.” açıklamalarını yaptı.  Florida Museum's Shark File'a göre, kısa yüzgeçli mako köpekbalığı, saatte 43 mile varan yüzme hızlarına ulaşabilen, dünyanın en hızlı köpekbalığı türü olarak kabul ediliyor. Dünyanın her yerinde tropikal ve ılıman sularda bulunabilirler.