Balıkçılar umduğunu bulamadı: Yüzde 99 kapsam dışı

Balıkçılar, sektöre destek kapsamında yapılan kuyruk ödemesinin yetersiz olduğunu ifade ediyor. Balon balığının diğer türlerine de ödeme yapılması gerektiği savunuluyor.

Balıkçılar umduğunu bulamadı: Yüzde 99 kapsam dışı

Balon balığında kuyruk başına 5 lira destekleme ödemesi uygulamasında gelinen noktada balıkçıların şevkinin kırıldığı belirtildi. Sadece benekli kuyruklar proje kapsamında olunca balıkçılar beklediklerini bulamıyor. 500 balıktan sadece ikisinin kuyruğunun benekli geldiğini kaydeden Balıkçılar, 7 türünde destek kapsamına alınmasını beklediklerini ifade ediyor.

Günde avlanan ve kuyruğu kesilen balon balıklarının neredeyse yüzde 99’unun değerlendirme dışı kalan türlerden olduğunu söyleyen Karataş Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Celal Safsoylu, balıkçıların bu durumdan maddi olarak zarar gördüğünü belirtti.

Safsoylu, "Benekli gibi diğer 6 tür de istilacı ve bize zarar veriyor. Bir tek onun desteklenmesi balıkçı için yeterli değil. 7 türün de ağızla giyotin gibi. Ağ atıyoruz, hangisi denk gelirse gelsin dişiyle bir yakaladığında, ağımız paramparça oluyor. Hal böyle olunca elimiz boş bir şekilde limana dönüyoruz" şeklinde konuştu.