Balıkçılık camiası tarihte böyle bir şeyi görmedi. Çekmesi 1,5 saat süren balığı görenler gerçek mi diye 3 kere sordu

ABD’nin Teksas eyaletinde balıkçılar nesli kırmızı listede olan çekiç kafalı köpek balığını buldu. Balıkçılar hayret içerisinde 1.5 saatlik mücadele vererek balığı karaya çıkardı. Balığı görenler gerçekliğini sorgularken o anlar sosyal medyada paylaşıldı.

Balıkçılık camiası tarihte böyle bir şeyi görmedi. Çekmesi 1,5 saat süren balığı görenler gerçek mi diye 3 kere sordu

 ABD’nin Teksas eyaletinde bulunan Padre Adası’nda iki balıkçı tura çıktıklarında kendilerini bile hayrete düşüren bir keşifte bulundu. 4 metre boyunda ve yaklaşık yarım ton ağırlığındaki bir çekiç başlı   köpek balığını yakalayan balıkçılar, karaya çıkarmak için 1.5 saat boyunca mücadele verdi.

Balıkçılık camiası tarihte böyle bir şeyi görmedi. Çekmesi 1,5 saat süren balığı görenler gerçek mi diye 3 kere sordu - Resim : 1

“ÖLDÜĞÜNÜ ÇIKARINCA FARK ETTİK”

Balıkçılardan biri olan Gleen Laskowski yerel haber kaynağu Kill’e yaptığı açıklamada, “Büyük bir savaş verdik. Onu karaya çıkarttığımızda gerçek boyutunu görebildik. Birkaç fotoğraf çekip onu denize salmaya karar vermiştik. Ancak mücadeleden yorgun düştüğü için öldüğünü fark ettik. Yapabilecek bir şeyimiz yoktu” dedi.

Balıkçılık camiası tarihte böyle bir şeyi görmedi. Çekmesi 1,5 saat süren balığı görenler gerçek mi diye 3 kere sordu - Resim : 2

 “HESAPLADIĞIMIZ GİBİ GİTMEDİ”

Sosyal medyada yaptıkları paylaşımları gündem yaratan balıkçılar çekiç kafalı köpek balığını yakalamak için bir vatoz balığını yem olarak kullandıklarını ifade etti. Köpek balığını yakaladıklarında öldürme amaçlarının bulunmadığını belirten Laskowski, “Ben ve ortağım köpek balığı yakalama konusunda çok deneyimliyiz. Her zaman onlara zarar vermiyoruz ama bu kez işler hesapladığımız gibi gitmedi” diye konuştu.