Balıkçının hırçın dalgaları kaydettiği görüntüleri herkes dehşet içinde izledi. Balıkçı ise bunu yapmasının bir amacı olduğunu söyledi

Bir balıkçı teknesindeki balıkçılar tarafından çekilen görüntüler, açık denize açılan denizcileri ve balıkçıları nasıl tehlikeler beklediğini gözler önüne serdi. Körfezdeki dev dalgaların balıkçı teknesini beşik gibi salladığı görüntüleri sosyal medya hesabında paylaşan balıkçının paylaşımına yorum yağdı. Sosyal medya kullanıcıları gördükleri görüntüler karşısında dehşete düştü.

Avustralya'nın güney kıyısından yaklaşık 300 yüz kilometre açıkta, ticari balıkçı teknesi Büyük Avustralya Körfezi'nde devasa dalgaların üzerinde sıçrarken adeta beşik gibi sallandığı görülüyor. Geçtiğimiz hafta sosyal medyada paylaşılan görüntüler, binlerce Avustralyalıyı şok ve dehşete düşürdü.

"MİDEM BULANDI"

Bir kişi "Olmaz... Bunu izlemekten bile midem bulandı" yorumunu yaptı. Bir başkası, "Bu çok havalı görünüyor, işini hâlâ o hız treninde yapabilenlere şeref." dedi. Videoyu yayınlayan adam Connor, "Burası tipik bir ofis değil ama kesinlikle faturaları ödüyor" dedi.

Balıkçının hırçın dalgaları kaydettiği görüntüleri herkes dehşet içinde izledi. Balıkçı ise bunu yapmasının bir amacı olduğunu söyledi - Resim : 1

"DAHA ÇOK BALIK TUTABİLİYORUZ"

Yahoo News Australia'ya verdiği demeçte, koşullar aşırı görünse de, dünyanın bu bölgesi için kış aylarında aslında oldukça tipik. Böyle dalgalarda sörf yaparken, aslında tamamen yanlara doğru gidiyor olabilirsiniz. Aslında o aşamada limana gidiyorduk ve bu geride kaldı, ama ister inanın ister inanmayın, böyle havalarda gerçekten balık tutabiliriz ... Olta takımını,  yönlendiremeyene kadar oldukça fazla balık tutacağız. Açık." dedi.

Balıkçının hırçın dalgaları kaydettiği görüntüleri herkes dehşet içinde izledi. Balıkçı ise bunu yapmasının bir amacı olduğunu söyledi - Resim : 2

DENİZ ÜRÜNLERİ SOFRALARA NASIL GELİYOR?

Bight'ta yassı kafa ve diğer balıklar ve köpekbalıkları için trol yaparken 50 knot rüzgar ve 10 ila 12 metre dalga almanın alışılmadık bir durum olmadığını söyledi. Connor, insanlara deniz ürünlerinin mutfak masasına nasıl ulaştığını daha iyi takdir etmek için sayfayı başlatan iki kişiden biri. Connor, "İkimiz de Avustralya'da birçok balıkçılık için çalıştık ve insanların orada ne yaptığımızı bilmelerini sağlamak için bir sayfa oluşturmaya karar verdik. Ne yaptığımız ve nasıl çalıştığıyla ilgili birçok soru aldık, bu yüzden insanlara Avustralya'da deniz ürünlerinin nereden geldiği konusunda bir fikir vermek istedik." dedi.

YÜZDE 90 BALIK STOKLARI KULLANILMIŞ DURUMDA

Dünya Bankasıtahminlere göre balık stoklarının yüzde 90'a yakını zaten tamamen kullanılmış veya aşırı avlanmış durumda, sürdürülebilir balıkçılık uygulamalarına yönelik artan ilgiye ve vurguya yol açıyor.