Balıkesir'de kaçan boğa 25 gün sonra bulundu! 1 hafta sonra kesilecekti, Ahbap talip oldu

Balıkesir'in Kepsut ilçesinde Kurban Bayramının 1'inci günü kaçan boğa, 25 gün sonra ortaya çıktı. Sahibinin, boğayı 1 hafta sonra keseceğini açıklamasının ardından Haluk Levent Ahbap Derneği olarak boğaya talip olduklarını açıkladı.

Balıkesir'de kaçan boğa 25 gün sonra bulundu! 1 hafta sonra kesilecekti, Ahbap talip oldu

Balıkesir'in Kepsut ilçesine bağlı kırsal İsaalan Mahalle Muhtarı Ramazan Kocabıyık, Kurban Bayramının 1'inci günü sabah saatlerinde sahibi olduğu boğayı kesmek için Yenice Mahallesi'ne getirdi. Kesim öncesinde kaçan boğa uzun uğraşlara rağmen bulunamadı.

3 Ağustos Çarşamba günü Kepsut Belediyesi'ne, Kayaeli Mahallesi'nde bir boğa bulunduğuna dair ihbar geldi. Bölgeye giden ekipler tarafından bulunan boğanın Kocabıyık'a ait olduğunu tespit edildi. Boğanın 25 gün sonra bulunmasının ardından sosyal medyadan paylaşım yapan Ramazan Kocabıyık, boğayı 1 hafta sonra oğlunun düğününde keseceğini açıkladı.

Kayıp boğanın bulunmasının ardından kesileceğini duyan ünlü sanatçı Haluk Levent sosyal medya hesabından "Kurban edileceğini anladığı zaman ordan tüyen, kaçan , saklanan kurbanlıklara Ferdinand’ın çiftliği ev sahipliği yapmaya hazır. Hemen ilgileniyoruz" açıklamasında bulundu ve başkanlığını yaptığı Ahbap Derneği, hayvanın kesilmemesi için harekete geçti.

Balıkesir'de kaçan boğa 25 gün sonra bulundu! 1 hafta sonra kesilecekti, Ahbap talip oldu - Resim : 1

Muhtar Kocabıyık boğayı kesmek istediğini söylerken, Ahbap ise hayvanın bu kadar kesilmekten kaçtığı ve hayatta kalmak için direndiği düşüncesiyle, boğayı sahiplenmek ve bir çiftlikte bakılarak korunmasını sağlamak istedi. Son durumu boğa sahibi Kocabıyık ile Ahbap Derneği arasında gerçekleşecek pazarlık belirleyecek.