Kazdağları'nda çıkan orman yangını kontrol altına alındı

Balıkesir'in Edremit ilçesinde, Kazdağları'nda çıkan orman yangını kontrol altına alındı. Yangın bölgesinde bir helikopter, 13 arazöz, bir su ikmal aracı ve iki dozerle müdahale edildi. Bölgeye ayrıca 3 helikopter, 6 arazöz, bir su ikmal aracı, iki ilk müdahale aracı, bir dozer ve bir kara ekibi yönlendirildi. Yangının etkili olduğu alanda soğutma çalışması yapıldı.

Kazdağları'nda çıkan orman yangını kontrol altına alındı

Balıkesir'in Edremit ilçesi Kazdağı Milli Parkı sınırları içinde Edremit Orman İşletme Müdürlüğü sorumluluk sahasındaki Mehmetalan ile Ortaoba mahalleleri Üçtaş mevkisi civarında üç farklı noktada saat 12.08’de orman yangını başladı.

Kazdağları'nda çıkan orman yangını kontrol altına alındı - Resim : 1

Durumun bildirilmesi üzerine Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü yangına müdahale için çalışma başlattı. 2 farklı noktada çıkan yangına ilk müdahale, saat 12.20'de yapıldı. 

Yangın bölgesinde bir helikopter, 13 arazöz, bir su ikmal aracı ve iki dozerle müdahale etti. Bölgeye ayrıca 3 helikopter, 6 arazöz, bir su ikmal aracı, iki ilk müdahale aracı, bir dozer ve bir kara ekibi yönlendirildi.

Alevlere ilk müdahale havadan helikopterlerle yapıldı. Ekipler, çalışmaları sonucu yangını kontrol altına aldı. Yangının etkili olduğu alanda soğutma çalışması sürüyor.