Barcelona ile Napoli yenişemedi! Şampiyonlar Ligi’nde bir ilk yaşandı! 16 yaşındaki Lamine Yamal tarihe geçti

Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu ilk maçında Barcelona ile Napoli 1-1 berabere kaldı. Mücadeleye ilk 11’de başlayan 16 yaşındaki kanat oyuncusu Lamine Yamal, bu turda oynayan en genç futbolcu olarak tarihe geçti.

Barcelona ile Napoli yenişemedi! Şampiyonlar Ligi’nde bir ilk yaşandı! 16 yaşındaki Lamine Yamal tarihe geçti

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde heyecan son 16 Turu maçlarıyla sürdü. Bu kapsamda İtalyan ekibi Napoli, Diego Armando Maradona Stadyumu’nda İspanyol ekibi Barcelona’yı ağırladı.

Alman hakem Felix Zwayer’in yönettiği lkarşılaşma 1-1 eşitlikle sonuçlandı. Napoli’nin golü 75’inci dakikada Victor Osimhen’den gelirken, Barcelona’nın golünü ise 60’ıncı dakikada Robert Lewandowski kaydetti.

Barcelona ile Napoli yenişemedi! Şampiyonlar Ligi’nde bir ilk yaşandı! 16 yaşındaki Lamine Yamal tarihe geçti - Resim : 1

LAMINE YAMAL TARİHE GEÇTİ

Bu maça ilk 11’de başlayan 16 yaşındaki Lamine Yamal, tarihe geçti. Genç yıldız adayı 16 yıl 223 gün ile eleme turlarında forma giyen en genç futbolcu oldu.

Barcelona ile Napoli yenişemedi! Şampiyonlar Ligi’nde bir ilk yaşandı! 16 yaşındaki Lamine Yamal tarihe geçti - Resim : 2

Transfermarkt’a göre piyasa değeri 60 milyon euro olarak gösterilen Yamal, bu sezon oynadığı 35 maçta 5 gol attı, 7 asist yaptı. Futbolcunun kulübüyle 2026 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor.