Üç ilden 'Barınamayan' öğrencilere müjde!

Son dönemde sık sık gündeme gelen ev kiralarına ilişkin birçok ilçede öğrenciler protestolar düzenliyor. Ev kiralarına atıfta bulunarak "Barınamıyoruz" diyen öğrencilere üç ilden müjdeli haber geldi!

Üç ilden 'Barınamayan' öğrencilere müjde!

Özellikle İstanbul, İzmir ve Ankara'da fahiş fiyatlara yükselen ev kiraları neredeyse bir aydır Türkiye'nin gündeminde. Camı olmayan, mezarı andıran odaların 900 TL'yi kiralandığı, ısıtması olmayan, 1+1 evlerin ise 2 bin 500 TL'ye ilan verilmesi hem öğrencileri hem de kiracıları çileden çıkardı. 

 

Yaşanan 'fırsatçılığı' gündemine alan Cumhurbaşkanı Erdoğan da, "Kira artışlarına yönelik suistimal varsa bunun sorumlusu olan bakan arkadaşlarım bunları yakın takibe almak suretiyle bu zulmün önüne geçeceğiz. Özellikle yurt konusunda bir defa Türkiye'de biz bugüne kadar hiçbir iktidarın yapmadığı yatırımları yaptık" ifadelerini kullandı.

Üç ilden müjde!

Öğrencilerin 'Barınamıyoruz' mesajına kulak veren İzmir, Tunceli ve Yalova ilçesinde öğrencilere müjdeli haberler verildi.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, kentteki kamu kuruluşlarının misafirhane ve sosyal tesislerinin üniversite öğrencilerine ücretsiz tahsis edileceğini belirtirken, Tunceli Valiliğinden öğrencilerin barınma sorununa ilişkin alınan ek tedbirler kapsamında Pertek ilçesindeki İl Özel İdaresine ait misafirhanenin erkek öğrenci yurdu olarak tahsis edileceği açıklaması geldi.

Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk ise, Yalova Üniversitesi öğrencilerinin barınma ihtiyacının karşılanmasına destek olmak amacıyla Tatilpark evlerinin öğrencilere kiralanacağını bildirdi.