Son dakika... 24 saatte 22 terörist etkisiz hale getirildi

Son dakika... Milli Savunma Bakanı Akar, "Barış Pınarı bölgesine sızmaya çalışan 14, Hava Kuvvetlerimizin Gara'ya harekatında 6, Hakurk'ta 2 olmak üzere 24 saat içinde 22 terörist etkisiz hale getirildi." dedi.

Son dakika... 24 saatte 22 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Van'ın Başkale ilçesindeki 6'ncı Hudut Tugay Komutanlığı'nı ziyaret etti.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın son dakika açıklamasına göre, "Barış Pınarı bölgesine sızmaya çalışan 14, Hava Kuvvetlerimizin Gara'ya harekatında 6, Hakurk'ta 2 olmak üzere 24 saat içinde 22 terörist etkisiz hale getirildi." dedi.

Akar açıklamasında, "Sinop Türkeli’nde devam eden kurtarma çalışmalarına destek sağlamak, mahsur vatandaşlarımızın ve araçlarının tahliyesi için görevlendirdiğimiz iki gemimiz de yola çıktı." dedi. 

Hudut güvenliği hakkında

Hudutta her zamankinden çok daha yoğun bir şekilde tedbir alındığını söyleyen Akar, "Hıdudun kontrolünün daha da etkin olduğunu herkesin bilmesi lazım." ifadelerini kullandı. 

Akar, "Her gün 150’den fazla bölgede pusu ve keşif faaliyeti gerçekleştiriliyor. Termal gece görüş cihazları dahil bin civarında keşif gözetleme vasıtamızla faaliyet gösteriyoruz. Mevcut olan hudut taburlarımız, komando taburlarımız, keşif bölüklerimizle birlikte hudut karakollarımıza, üs bölgelerimize ilave takviyeler yapıldı." dedi.