Barış Yarkadaş ile Hacı Yakışıklı arasında ‘kader’ tartışması! “Böyle mi yorumluyorsunuz?”

tv100 ekranlarının ilgili ile takip edilen programı Gürkan Hacı ile Taksim Meydanı’nda tv100.com yazarı Barış Yarkadaş ile Yeni Akit Gazetesi Ankara Temsilcisi Hacı Yakışıklı arasında tansiyon yükseldi.

tv100.com Yazarı Barış Yarkadaş, Türkiye Gazetesi Yazarı Fuat Uğur, tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel, Yeni Akit Gazetesi Ankara Temsilcisi Hacı Yakışıklı Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç; Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı programına konuk olarak Türkiye’yi yasa boğan maden kazasını konuştu.

Hacı Yakışıklı’nın “Kadere inanmıyorsanız bir ne yapalım” sözlerinin ardından stüdyoda gerilim yaşandı. Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç, “Burada din propagandası yapma. Kader, dinin neresinde var” diyerek karşılık verdi.

"Nerede bunun sorumluları?"

Yaşanan tartışmaların ardından tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, “İslam’daki kader anlayışı doğa olaylarından bütün doğanın kaderi ile ilgilidir. Böyle mi yorumluyorsunuz İslam’ı? Madeninde 8 işçi ölmüş, getirip bir de genel müdür yapmışsın. Soma’da 301 insan öldü, nerede bunun sorumluları? Soma’dan dolayı bir kişi bile tutuklu değil” diyerek tepki gösterdi.