Barış Yarkadaş 'tarihi bir gerçeği anlatayım' diyerek tv100’de açıkladı: CHP MYK, Kılıçdaroğlu'na 'İktidar için ne gerekiyorsa yapın' demiş

tv100'ün gündemi belirleyen programı Eşit Ağırlık'ta Barış Yarkadaş, Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi CHP ve Zafer Partisi arasında imzalanan protokole ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Yarkadaş, "Zafer Partisi ile tartışılan bir protokol var. Bu protokol CHP MYK’sında konuşuldu ama Sayın Kılıçdaroğlu kimseyi ezdirmemek için bütün şimşekleri üzerine çekti. Orada MYK üyesi arkadaşlar, 'İktidar olmak için ne gerekiyorsa yapın Sayın Genel Başkanım' dediler." ifadelerini kullandı.

tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, CHP Parti Meclisi Üyesi Dr. Ali Haydar Fırat, Hukukçu Avukat Mücahit Birinci, TÜRKAD Başkan Yardımcısı Avukat Cem Kaya ve Yeniden Refah Partisi Genel Başkanvekili Prof. Dr. Doğan Aydal, Erdoğan Aktaş ile Eşit Ağırlık programına konuk oldu. Programda, 31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimler masaya yatırıldı.

Barış Yarkadaş'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Sayın Erdoğan'ın haklı olduğu bir konu var. Zafer Partisi ile tartışılan bir protokol var. Zafer Partisi’nin Genel Başkanı Ümit Özdağ çıktı durup dururken CHP kurultayı öncesi bu protokolü ifşa etti. Herkes sipere yattı ‘Benim haberim yok’ dedi.

"KILIÇDAROĞLU KİMSEYİ EZDİRMEMEK İÇİN BÜTÜN ŞİMŞEKLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ"

O zaman tarihi bir gerçeği anlatayım, bu protokol CHP MYK’sında konuşuldu ama Sayın Kemal Kılıçdaroğlu kimseyi ezdirmemek için bütün şimşekleri üzerine çekti. Orada MYK üyesi arkadaşlar, 'İktidar olmak için ne gerekiyorsa yapın Sayın Genel Başkanım' dediler.

"ADNAN BEKER İSTİFA EDECEKTİ"

14 Mayıs’tan birkaç gün sonra İYİ Parti Milletvekili Adnan Beker istifa edecekti. 14 Mayıs rozetini yeni takmış gerekçesi de Kemal Kılıçdaroğlu ile Ümit Özdağ’ın yaptığı protokol. Protokolün içeriğini biliyor."