Barış Yarkadaş, tv100’de paylaştı! Çok konuşulacak Özgür Özel kulisi: CHP'deki görevinden istifa edebilir

tv100’ün ilgi ile takip edilen programı Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı programında, Gazeteci Barış Yarkadaş çok konuşulacak Özgür Özel kulisini paylaştı. Barış Yarkadaş, Özgür Özel’in CHP’deki olağan kurultay sürecinde farklı bir strateji izlediğini ifade etti. Yarkadaş, Özel’in CHP’deki görevinden istifa edebileceğinin iddia edildiğini belirterek, parti tabanında Kılıçdaroğlu’na olan desteğin devam ettiğini söyledi.

tv100.com yazarı Hacı Yakışıklı, gazeteci Barış Yarkadaş, Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk, Aksoy Araştırma Başkanı Ertan Aksoy, tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel, Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı programına konuk oldu.

Siyasetteki son konu başlıkları ‘Taksim Meydanı’nda masaya yatırıldı. Seçimlerin ardından Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) ‘değişim’ tartışmaları devam ederken; Gazeteci Barış Yarkadaş, kulis bilgisini tv100 ekranlarında paylaştı. Yarkadaş, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun CHP içerisinde destek oranının yüzde 6,2 olduğunu belirtti. Yarkadaş, CHP Grup Başkanı Özgür Özel’in aldığı destek oranın ise yüzde 2,8 oranında olduğu bilgisini paylaştı.

Parti içerisinde ve CHP tabanında Kılıçdaroğlu’na desteğin devam ettiğinin altını çizen Yarkadaş, “5 Kasım tarihinde yapılacak olan kurultayda Özgür Özel aday olsa bile 300 oranında oy alabileceğini; ama Özgür Özel’in kurultay kazanma üzerine değil, kendisine arazi çevirme gibi bir strateji izlediğini düşünüyorum” dedi.

“CHP’DEKİ GÖREVİNDEN İSTİFA EDEBİLİR”

Yarkadaş, sözlerinin devamında Özgür Özel’in ise CHP’deki görevinden istifa edebileceğini ve il kongrelerinde dolaşarak delege desteğini almaya çalışacağı yönünde iddiaların olduğunu bilgisini paylaştı.

Yarkadaş, ayrıca İmamoğlu’nun parti kurma hevesinden de henüz vazgeçmediği bilgisini de verdi