İBB'nin metro ihalesi gündemden düşmüyor "İmamoğlu için bir utançtır"

tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, Gürkan Hacır’ın sunduğu tv100’de yayınlanan Taksim Meydanı programında İBB'nin metro ihaleleriyle ilgili sorduğu sorular gündem oldu. tv100 ekranlarında yayınlanan 10'dan 12'ye programına katılan Latif Şimşek konu ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu: "İmamoğlu için bir utançtır"

tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, Gürkan Hacır’ın sunduğu tv100’de yayınlanan Taksim Meydanı programında İBB'nin meclis üylerine 20 bin liralık tablet dağıttığı ve Kaynarca-Pendik-Tuzla Metro Hattı projesi ihalesiyle sadece 4 şirkete davetiye gönderildiğini açıklaması gündem oldu. 

tv100 ekranlarında yayınlanan 10'dan 12'ye programına katılan gazeteci Latif Şimşek konu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

"Aslan payını alan 27 şirket var"

Şimşek, "AK Parti'ye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sürekli '5 çete' suçlaması vardı. Bütün ihalelerin 5 çetenin aldığına dair bir söylem vardı. Yarkadaş'ı açıklamalarından sonra görüyoruz ki ihalelerden aslan payını alan 27 şirket var. 'Temiz Türkiye temiz toplum' iddiasında bulunanların yolsuzluk ve rüşvet konularında bir irade beyanında bulunmaları gerekiyor. 20 milyonluk ihaleyle ilgili CHP'nin iç mekanizmalarını çalıştırıp kamuoyunu tatmin edici bir açıklamada bulunmaları gerekiyor." dedi.

"İmamoğlu için bir utançtır"

Şimşek belediye meclis üyelerine 20'şer bin liralık tablet dağırtılmasıyla ilgili, "Meclis üyelerine tablet dağıtılması İmamoğlu için bir utançtır, ayıptır, günahtır. Niçin dağıtıyorsunuz 20 bin liralık tablet? O tabletleri almaya paraları mı yok? Yoksa meclis üyelerine şirin gözükmeye mi çalışıyorsunuz? AK Partili meclis üyeleri de bu tabletleri aldıysa iade ederek en azından bu davranışa ortak olmamış olmaları. Belediye de bu iade edilen 320 tableti ihtiyacı olan çocuklara dağıtır diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.