Eski kocadan vahşi saldırı

Konuşmak için eski karısının iş yerine giden adam genç kadına dehşeti yaşadı. Barışma teklifine ret cevabı alınca deliye dönen adam, cebinden çıkardığı bıçakla kadının yüzünü boydan boya kesti.

Eski kocadan vahşi saldırı

Kazakistan'ın batısındaki Aktobe şehrinde yaşanan olayda 28 yaşındaki barmen Ainagul Bekenova eski kocası Saken Bekenov tarafından gerçekleştirilen saldırıda korkunç yaralar aldı.

Bekar yaşayan kadının çalıştığı Berloga (Ayı ini) isimli bara gelen Saken Bekenov kendisine bir içki istedikten sonra Ainagul ile barışmak istediğini söyledi. Genç kadının bu isteğe cevabı hayır olunca Saken cebinden bıçağını çıkardı ve saldırdı.

Kulağının yan tarafından ağzına kadar bıçağıyla kesmeye başladı. Ainagul, "Yüzümü bıçakla kesiyor ve beni öldürmekle tehdit ediyordu. İstediği her şeyi yapacağımı söyledim. Ölümüne korkmuştum. Saldırdıktan sonra kaçtı. Kalktığımda her yer kan içindeydi" diyerek anlattı o anları.

Sağlık görevlileri dehşete düştü

Saken'in kaçmasının ardından olay yerine gelen sağlık ekipleri genç kadını görünce dehşete düştü. Hastaneye kaldırılan kadın 3 saatlik operasyonun ardından yaşama tutunmayı başardı.

Kaçan Saken'in kısa sürede yakalandığını belirten yerel polis yetkilileri, tutuklanarak cezaevine gönderildiğini açıkladı. Polis sözcüsü Samat Aisov, "Suçlu bulunduğu takdirde 10 yıl hapis cezası alması bekleniyor. Soruşturma devam ediyor" açıklaması yaptı.

"Onu korkutmamak için kızıma yüzümü göstermiyorum"

Saken Bekenov ile 7 yıl evli kaldıklarını ifade eden Ainagul, "Böyle bir yüzle nasıl yaşayacağımı bilmiyorum. Bazen ölmek istiyorum. Dışarı çıkmaya utanıyorum. Yüzümü kızıma göstermiyorum. Onu korkutmak istemiyorum" diyerek yaşadığı travmayı anlattı.

Eski kocadan vahşi saldırı - Resim : 3
28 yaşındaki Ainagul Bekenova'nın yüzünde dehşet yaralar oluştu.

Yardım kampanyası başlatıldı

Yerel yardım kuruluşları, Ainagul'un psikoterapi seanslarını ödemek ve rehabilitasyon döneminde ona destek olmak için para topladı. Birkaç plastik klinik de Ainagul'a yüzündeki yara izlerini gidermek için ücretsiz ameliyatlar önerdi.