Maden faciasında yaralanan işçiler ambulans uçakla İstanbul'a getirildi

Bartın’da maden ocağında meydana gelen patlamada yaralananlardan 6 kişi tedavileri yapılması üzere Sağlık Başkanlığına ait 2 ambulans uçakla Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’ne getirildi.

Bartın Amasra Taşköprü İşletme Müessesine ait maden ocağında saat 18.15 sırlarında henüz bilinmeyen bir nedenle patlama meydana gelmişti. Patlamada yaralananlardan 6 kişi Sağlık Başkanlığına ait 2 ambulans uçakla Atatürk Havalimanı getirildi. Yaralı vatandaşlar havalimanından ambulanslarla alınarak Avrupa’nın en büyük Yanık Tedavi Merkezi’ne sahip olan Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’ne getirildi. Hastaneye getirilen 1 yaralı Hiperbarik Oksijen Tedavisi Merkezinde, 5 yaralı ise Yanık Merkezinde tedavi altına alındı.

Maden faciasında yaralanan işçiler ambulans uçakla İstanbul'a getirildi - Resim : 1

"6 maden işçimiz tedavileri için İstanbul’a sevk edilmiştir"
Konuyla ilgili açıklama yapan Bartın Valiliği, “Saat 18.15 sularında -300 kodunda meydana gelen kazada şimdiye kadar 36 maden işçimiz kaza alanından çıkarılmıştır. Çıkarılan işçilerimizden 25’i hayatını kaybetmiş olup 6 maden işçimiz tedavileri için İstanbul’a sevk edilmiştir. 5 işçimizin tedavisi ilimizdeki hastanelerde devam etmektedir. Hayatını kaybeden madenci kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyoruz” ifadelerine yer verildi.

Maden faciasında yaralanan işçiler ambulans uçakla İstanbul'a getirildi - Resim : 2

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Yanık Merkezi
Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi; kök hücre, yapay deriler büyüme faktörleri ve en son teknolojinin uygulandığı Avrupa’nın en büyük Yanık Tedavi Merkezi’ni bünyesinde bulunduruyor Merkez, 16 yataklı yoğun bakım odası, 2 ameliyathanesi, yanık tedavi banyoları olan 28 yataklı servis yatağı 17 yara bakım yatağı ile toplam 61 yatağı ile yılda 45 binin üzerinde hastanın tedavisine hizmet edecek kapasiteye sahip