Bartın Amasra'da maden ocağında patlama! Ekipler sevk edildi! Bartın Valiliği'nden açıklama! İşte son durum

Bartın'ın Amasra ilçesinde Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü’nde, patlama meydana geldi. Olay yerine AFAD, itfaiye ve çok sayıda sağlık ekibi sevk edildiği kaydedildi. Öte yandan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da olay yerine gidiyor. AFAD'dan yapılan açıklamada patlamanın trafo kaynaklı olduğu belirtildi.

Gelen son dakika bilgisine göre, Bartın'ın Amasra ilçesinde Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü’nde, patlama meydana geldi. Olay yerine AFAD, itfaiye ve çok sayıda sağlık ekibi sevk edildiği kaydedildi.

"Eksi 300 kotunda patlama meydana geldi"

Bartın Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Amasra Taşkömürü İşletme Müessesinde saat 18.15 sularında -300 kotunda henüz nedeni belli olmayan kısmi bir patlama meydana gelmiştir. Olay yerine tüm ekiplerimiz seferber edilerek gerekli çalışmalar başlanmıştır" denildi

Patlamanın nedeni belli oldu

Maden ocağında meydana gelen patlamanın nedeni belli oldu. AFAD'dan yapılan açıklamada, söz konusu patlamanın trafo kaynaklı olduğu belirtildi.

Bakanlar Amasra'ya gidiyor

 

Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, patlamanın meydana geldiği olay yerine gidecek.