Bu şelale aşk acısını dindiriyor!

Bartın'da bir şelalede yüzünü yıkayan, su içen ve mendilini ıslatan kişilerin aşk acısından kurtulduğu söyleniyor. İşte o şelale...

Bartın'ın Ulus ilçesindeki Ulukaya köyünde bulunan bir şelale mitolojik bir hikayeye göre, Selamnos'un eşinin kendisini sevmemeye başlaması nedeniyle intihar etmesi ve bedeninin dönüştürüldüğü şelalede yüzünü yıkayan, su içen ve mendilini ıslatan kişilerin aşk acısından kurtulduğu söyleniyor. 

Şelaleyle ilgili mitolojik hikayenin şu şekilde olduğu söyleniyor;

Geçmişte bölgede yaşayan uzun boylu ve iri vücutlu Selamnos, ormanlık alanda karşılaştığı, çevrede güzelliğiyle ünlü Hera'ya aşık olur. Hera'nın ailesinin karşı çıkmasına karşın, bir süre sonra evlenirler. Çiftin evliliğinin ilk yıllarındaki mutluluk, Selamnos'un anlaşılamayan ve uzun süren rahatsızlığı nedeniyle zayıf, çelimsiz ve çirkin hale gelmesiyle bozulmaya başlar. Hera, artık seven değil, eşinden nefret eden kadın haline dönüşerek Selamnos'tan sürekli uzak durur. Eşinin kendisinden nefret etmesine üzülen Selamnos, Ulukaya'nın zirvesine çıkarak Hera'nın ismini haykırıp, kendini boşluğa bırakır. Aşk tanrısı Eros, aşk acısının böyle sonlanmasını istemediğinden Selamnos'un bedenini, yere değer değmez şelaleye dönüştürerek suyu kutsar. Kutsiyete göre, her kim şelaleden su içerse, mendilini ıslatırsa ya da yüzünü yıkarsa Selamnos'un acıları azalır, içinde yeni ya da geçmişten kalma aşk acısı yaşayanlar da bundan arınır.