Başak Şengül: Dün akşamki basın toplantısını Alman tarafı istemiyordu, İletişim Başkanı Fahrettin Altun devreye girdi, bu başarının altını çizmek lazım

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Almanya ziyaretini tv100 adına takip eden Başak Şengül, dün akşam Erdoğan ve Scholz’un ikili görüşmesi öncesi düzenlenen basın toplantısını aslında Alman tarafının istemediğini ancak konuyla ilgili İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un devreye girdiğini belirterek “Burada İletişim Başkanlığı’nın başarısının altını çizmek lazım” ifadelerini kullandı.

İsrail’in Filistin’e uyguladığı soykırıma tüm dünyadan tepkiler sürerken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya’nın başkenti Berlin’e gitti.

Erdoğan, burada Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile görüştü. İsrail’in Filistinlilere uyguladığı soykırımı Almanya’dan da tüm dünyaya haykırdı.

Erdoğan’ın Almanya ziyaretini tv100 adına takip eden Başak Şengül, tv100 programcısı Başak Şengül, canlı yayında o toplantıya dair detayları açıkladı.

"İLETİŞİM BAŞKANI FAHRETTİN ALTUN'UN BAŞARISININ ALTINI ÇİZMEK LAZIM"

Şengül, Almanya’da yapılan basın toplantısıyla ilgili olarak İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un başarısına dikkat çekerek şu açıklamalarda bulundu: 

“Bu görüşmede İletişim Başkanlığı’nın başarısının altını çizmemiz lazım. Alman kaynaklardan da bazı haberler aktarıldı, ancak Almanya'nın bu toplantıyı çok istemediklerini duyduk. Dolayısıyla bir müzakere sürecinin geçtiğini anlıyoruz. Normalde basın toplantıları, liderlerin görüşmelerinden sonra yapılır. Ama bu toplantı, lider görüşmesinden önce yapıldı. Burada İletişim Başkanlığı’nın başarısın altını çizmek lazım"