Başkan çıldırdı! Rekor transferler sonrası durmuyor: En iyi stadyum için milyonlar harcayacak!

Chelsea'nin yeni sahibi Todd Boehly'in mavilerin stadyumu 'Stamford Bridge'i yıkarak 55 bin kişilik yeni bir stadyum yapmayı hedefliyor. Yeni yapılacak stadyumun maliyetinin 1,5 milyar sterlin olduğu belirtildi.

Başkan çıldırdı! Rekor transferler sonrası durmuyor: En iyi stadyum için milyonlar harcayacak!

Rusya - Ukranyna savaşı nedeniyle Rus oligark Roman Abramovic, Chelsea Kulübünü satmak zorunda kalmıştı. Kulübü satın alan Todd Boehly, ara transfer döneminde çılgın transfer hamleleri yaparak 329.50 milyon Euro harcama yapmıştı. Maviler ligde istediği sonuçları elde edemezken Todd Boehly bu kez kulübün stadyumu için harekete geçti.

Başkan çıldırdı! Rekor transferler sonrası durmuyor: En iyi stadyum için milyonlar harcayacak! - Resim : 1

GÖRÜŞMELER BAŞLADI

Telegraph'ın haberine göre Todd Boehly ve Behdad Eghbali, mavilerin Avrupa'nın en iyi arenalarından birine sahip olmasını istiyor. Bu kapsamda stadyum projeleri hakkında yeni görüşmeler yapılıyor.

EN AZ 55 BİN KİŞİLİK STADYUM

Stadyum için en olası tarihin 2030 yılı olduğu, Stamford Bridge'in yıkılarak aynı yerde en az 55 bin kişilik stadyum yapılması planlanıyor. 

Başkan çıldırdı! Rekor transferler sonrası durmuyor: En iyi stadyum için milyonlar harcayacak! - Resim : 2

BİR SEÇENEK DAHA VAR

Stadyumun yıkılması dışında diğer bir seçenek ise Stamford Bridge'in yeniden geliştirilmesi veya tamamen taşınması.

MAÇLARI NEREDE OYNAYACAKLAR?

Öte yandan Chelsa'nın maçlarını oynadığı Stamford Bridge Stadyumu hali hazırda 40 bin kişilik kapasiteye sahip. Mevcut alana yeni bir stadyum inşa etmenin en gerçekçi seçenek olduğu söylenirken, Telegraph'ın haberine göre kesin bir karar verilmedi.

MALİYET DUDAK UÇUKLATIYOR

Ayrıca hazırlanan rapora göre Chelsea'nin stadyum projesi için yaklaşık 1,5 milyar sterlin bütçe ayırması gerektiği iddia edildi.

Chelsea'nin stadyumun yapılması sürecinde maçlarını Wembley veya Craven Cottage'da oynayabileceği belirtildi.