Başörtüsü tartışması üzerine iki soru

Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü çıkışı birçok açıdan eleştiriliyor. Eleştirilerin önemli bir bölümüne ben de katılıyorum, fakat ben yanıtlanması gerektiğine inandığım iki de soru sormak istiyorum.

1- Madem başörtüsü kapanmış bir konuydu… Madem AK Parti bu meseleyi çözmüştü… O zaman başörtüsü için neden anayasal önlem alınma hazırlığı yapıldı?

2- Madem başörtüsü konusu AK Parti tarafından çözülmüştü… Madem çözülen bu sorun ülke gündeminden tamamen çıkmıştı… Peki neden, “Biz gidersek ve iktidara onlar gelirse sizin başörtüsü takma özgürlüğünüzü elinizden alacak” propagandası yapılıyor.

Neden?

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ’NDE HUKUKSUZLUK DA SÜRÜYOR, YASAKLAR DA

İnanılmaz olaylar oluyor. Türkiye’nin göz bebeği Boğaziçi Üniversitesi'nde yasaklar da devam ediyor hukuksuzluk da.

Son olarak Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği’nin (BÜMED) geleneksel mezunlar günü kutlamasına, rektörlük izin vermedi.

Yani yıllardır yapılan kutlama bu yıl henüz yapılamadı. Gerekçe, kutlamanın yapılacağı Güney Yerleşkesi’ndeki meydanda yürütülen altyapı çalışmaları.

İlk etapta ret gerekçesi makul gibi görünse de Mezunlar Derneği iki konuya dikkat çekiyor.

Birincisi, çalışmalar nedeniyle kutlamaya izin verilmeyen alanda çok sayıda öğrencinin katılımıyla Boğaziçi Üniversitesi oryantasyon organizasyonunun sorunsuz gerçekleştirilmesi.

İkincisi ise her gün binlerce öğrenci, öğretim görevlisi ve çalışanların aynı alanı sorunsuz kullanıyor olması.

BÜMED üyeleri, ret yanıtını alınca pazar günü Beşiktaş Sanatçılar Parkı’nda bir araya geldi. Hem yasağı protesto ettiler hem de alternatif bir kutlama gerçekleştirdiler.

Üniversite hocaları ve BÜMED üyeleri, kendilerine izin verilmeyen Güney Yerleşkesi’nde, aynı meydanda yönetime yakın başka gruplara kutlama/organizasyon izni verildiğini söylüyor.

Yıllardır süren hukuksuz uygulamalar ve yasaklarla hem Boğaziçi Üniversitesi’ne yazık oluyor hem de ülkeye.