Başta kimse gerçek olduğuna inanmadı. Oyuncağa benzeyen canlıyı birkaç saniye sonra ağzından su püskürtünce gerçek ortaya çıktı

Sosyal medyada paylaşılan bir balık videosu izleyenleri şaşırttı. Sahilde gezen adam, elinde tuttuğu ilginç balığı kayda aldı. Balık peluş bir oyuncağı andırsa da canlıydı ve zehirli bir balıktı. Tehlike anında kendini adeta bir balon gibi şişiren balığın sevimli görüntüsü dikkat çekti.

Sahilde gezerken bulduğu ilginç balığı eline alıp görüntüsünü kayda alan adam, görüntüleri sosyal medyada paylaştıktan sonra milyonlarca izleme aldı. Ağzından su püskürten ve bir balona benzeyen balık rengiyle de dikkat çekti. Dikenli bir vücuda sahip balık sapsarı bir renge ve gri bir ağza sahipti.

Başta kimse gerçek olduğuna inanmadı. Oyuncağa benzeyen canlıyı birkaç saniye sonra ağzından su püskürtünce gerçek ortaya çıktı - Resim : 1

ÇOK ZEHİRLİ BİR MADDE SALGILIYOR

Kirpi balığı, vücudunda 1,5 cm'lik dikenler bulunan, İndo-Pasifik kökenli bir balıktır. Günümüzde Akdeniz'e ve hatta Manş Denizi'ne kadar yayılmıştır. Kıyılara yakın bölgelerde yaşar. En bilinen özelliği tehlike anında içine su veya hava çekerek şişirmesidir. Böylece ısırılması zor olur. Çok esnek bir iskelete sahiptir. Dikenler, iskeletin bir parçası olup balık şiştiğinde dikenli kemikler arası mesafe açılır. Kirpi balığı, çok zehirli bir madde olan Tetrodotoksin bulundurur. Dolayısıyla pek fazla doğal düşmanı yoktur. Balon balığıyla yakın akrabadır ve aralarındaki en büyük fark dikenleridir.