Başvurmadıysanız bu ödeme için hemen başvurun! Bakanlık ödemeleri PTT'den yapıyor. TC kimlik son hanesi 2, 4, 6, 8 ve 10 olanlar sırayla alabilir

Aile Bakanlığı, ihtiyaç sahibi ve çocuklu ailelere yönelik destekleriyle toplumun refah düzeyini artırmaya devam ediyor. Bu destekler arasında yer alan doğum yardımı, yeni doğum yapan annelere büyük bir kolaylık sağlıyor.

Başvurmadıysanız bu ödeme için hemen başvurun! Bakanlık ödemeleri PTT'den yapıyor. TC kimlik son hanesi 2, 4, 6, 8 ve 10 olanlar sırayla alabilir

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ocuklu ailelerin yükünü hafifletmek amacıyla bakanlık tarafından doğum yardımı yapılıyor. Doğum yardımı, çocuk sayısına göre değişen ödeme tutarları ile ailelere destek oluyor. Başvuranlara ise 600 TL'ye kadar nakit yardım yapılıyor. E-devlet üzerinden yapılan doğum yardımı başvuruları oldukça kolay ve hızlı bir şekilde tamamlanabiliyor.

600 TL NAKİT YARDIMI YAPILIYOR

Birinci çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL, üçüncü çocuk için 600 TL nakit yardım parası ödeniyor. Ancak bu sosyal yardımdan faydalanabilmek için e-devlet üzerinden başvuru yapmak gerekiyor. Hak sahipleri verilen numaralarla birlikte PTT şubelerinden paralarını alabiliyor.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

  • Türk vatandaşı ya da Mavi Kart sahibi olmak
  • Anne veya babanın ya da her ikisinin Türk vatandaşı ya da Mavi Kart sahibi olması
  • 15 Mayıs 2015 tarihinde ve sonrasında canlı doğum gerçekleştirmek
  • Doğum izni başlamadan önce kadının bir işyerinde çalışıyor olması (Doğum izni başlamadan önce işten ayrılanlar bu ödeneği alamıyor.)
  • Kadının doğumdan önceki 1 yıl içinde en az 90 gün sigorta primi yatırılmış olması
  • Doğum parası almak isteyen kadının işyerindeki sigortalılık halinin devam