Başvuru ekranı artık açıldı! TCKN sonu 0, 2, 4, 6, ve 8 olanlar dikkat! Hemen başlayın...

Aile destek programı kapsamında düşük gelile aileler için yardım ve destekler devam ediyor. Son olarak 12 ay boyunca 1250 TL'lik destek alabilmeleri için E devlet üzerinden başvuru ekranları da açıldı.

Başvuru ekranı artık açıldı! TCKN sonu 0, 2, 4, 6, ve 8 olanlar dikkat! Hemen başlayın...

Düşük gelirli ailelere Aile Destek Paketi kapsamında yardımlar peş peşe gelmeye devam ediyor. Yeni bir yardım paketine göre 12 ay boyunca 1250 TL’lik bir ödeme yapılacak. Ödemeler ise e devlet üzerinden alınacak.

1250 TL anında hesaplarda olacak

Vatandaşlar ise 1250 TL’lik yardımdan nasıl faydalanacağını araştırıyor. Vatandaşlar bu yardımdan yararlanabilmek için neler yapılması gerektiğiyle ilgili araşatırmalar son dönemde çok yükseldi. Peki dart gelirli ailelere 1250 TL ödemesi nasıl yapılacak? İşte detaylar...

Düşük gelirli olması ilk şart

1250 TL’lik yardımlardan yararlanabilmek için ilk şart düşük gelirli olması olarak belirlendi. Ailelerin destek yardımından yararlanabilmesi için bu belgelerle başvuru yapması gerekiyor.

1250 TL 12 ay boyunca yapılacak

Bakanlık tarafından verilecek olan bu yardıma başvurular için TCKN ile başvurulması gerekiyor. E devlet üzerinden TCKN numarası ve e devlet şifresiyle de başvurular gerçekleşiyor.

Başvuru ekranı eksiksiz ve doğru yapılması da dikkat edilmesi gerekenler arasında yer alıyor. Ödemelerin 12 ay boyunca yapılacağı ve her ay 1250 TL olarak ödemeceği belirtildi.

Aile Destek programı başvurusu şartları nedir, başvuru nasıl yapılır?

Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden ya da ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılabilmektedir.

Başvuran kişinin;

  • Türk vatandaşı olmaması,
  • Mavi Kart sahibi olması,
  • Yerleşim adresinin yurt dışında olması,
  • 18 yaşından küçük olması,

Hanesinde memur, kamu işçisi, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunması, durumlarında başvurular değerlendirmeye alınamayacaktır.

Bunun yanında başvuranın; cezaevi ve tutukevinde bulunan hükümlü veya tutuklu olması, öğrenci yurtlarında kalan öğrenci olması, yetiştirme yurdu gibi bakım kurumunda bulunan kişilerden olması ve zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaş statüsündeki askerler olması halinde başvurular hane yaklaşımı çerçevesinde değerlendirilemeyeceğinden bu kişiler program kapsamı dışında tutulmuştur.