Başvuru şartlarını eksiksiz tamamlayan herkes faydalanacak! Bakan Özhaseki bizzat açıkladı. 500 bin TL verecekler

Devletten ihtiyaç sahibi vatandaşlara yapılan sosyal destek ödemelerine bir yenisi daha eklendi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki vatandaşlara hibe desteği müjdesi verdi. Bakanı Mehmet Özhaseki, başvuru şartlarını taşıyan kişilere 500 bin TL’ye kadar hibe desteği verileceğini açıklayarak kamuoyuna duyurdu.

Başvuru şartlarını eksiksiz tamamlayan herkes faydalanacak! Bakan Özhaseki bizzat açıkladı. 500 bin TL verecekler

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından büyük yıkımları yaşandığı şehirlerin yeniden hayata dönmesi adına birbirinden farklı projeler hazırlanırken, en çok dikkati çeken devlet tarafından ödenen geri ödemesiz destek paketi oldu.

"YERİNDE DÖNÜŞÜM MODELİ"

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından büyük yıkımları yaşandığı şehirlerin yeniden hayata dönmesi adına “Yerinde Dönüşüm Modeli” projesi kapsamında afetzedelere Konutlar için 500 bin TL’ye kadar hibe desteği fırsatı sunulurken, deprem nedeniyle etkilenen iş yerleri için ise 250 bin TL’ye kadar hibe desteği verileceği açıklandı.

Ayrıca, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından yapılan açıklamaya göre ev ve iş yerlerinin metrekaresi baz alınarak faizsiz olarak 2 yıl geri ödemesiz olacak şekilde 10 yıl vade imkanı ile kredi desteği sağlanacağı bilgisi verildi.

NE KADAR DESTEK VERİLECEK?

11 ili etkisi altına alan depremde yıkılan konutlar için geri ödemesiz 500 bin TL ödeme yapılırken, iş yerleri için ise 250 bin TL’ye kadar hibe desteği ödemesi yapılacak,

Hibe desteği programı dışında konutlar için evin metrekaresi baz alınarak 500 bin TL ila 800 bin TL arasında olan talepler için kredi avantajı sağlanırken, Yine metrekaresi baz alınarak 250 bin TL ila 500 bin TL arası talepler için kredi ödemesi yapılacak. Devlet destekli talep edilecek kredi için 2 yıl ödemesiz olacağı bilgisi verilirken, 10 yıl vade seçeneği sunulacağı bilgisi verildi.