Başvurular bugün başlıyor! KOBİ'ye nefes aldıracak

Kredi Garanti Fonu'nun (KGF), Avrupa Yatırım Fonu aracılığıyla yürütülen COSME Programı kapsamında yeni bir destek paketi için hazırlıkları tamam. KOBİ'lere 6 milyar lira tutarında kefalet sağlanacak.

Başvurular bugün başlıyor! KOBİ'ye nefes aldıracak

KGF harekete geçti. KOBİ’lerin Rekabet Edebilirliği Programı (COSME) kapsamında, KGF ve  AYF iş birliği ile hayata geçirilen proje ile KOBİ'ler yüzde 80 KGF kefaletiyle 1 milyon 125 bin TL’ye kadar kredi  kullanabilecek. KOBİ’lerin 1 yıl ödemesiz, 60 aya kadar vadeyle yararlanabileceği kredinin faizi ise piyasa şartlarına bağlı olarak bankalar tarafından belirlenecek. Proje kapsamında bankalar tarafından KOBİ'lere yaklaşık 7,5 milyar lira tutarında kredi kullandırılması bekleniyor. 

Kredi Garanti Fonu (KGF) Genel Müdürü Kasım Akdeniz, “Bu destek paketi KOBİ’lerin rekabet gücünün arttırılması amacıyla Avrupa Komisyonu tarafından sağlanan bütçe kapsamında Avrupa  Yatırım Fonu aracılığıyla yürütülen COSME Programı içerisinde imzalanan protokolün devamı niteliğindedir. Bu destek paketi kapsamında vereceğimiz kefaletler ile KOBİ’lerin finansmana  erişimlerini kolaylaştırarak üretim, istihdam ve rekabet güçlerini artırmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.