Başvurular e-Devlet üzerinden yapılıyor! Onaylanan kişilerin hesabına her ay para yatacak. İşte başvuru şartları

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyacı olan birçok vatandaşa destek ödemesi yapıyor. Bu destek ödemelerinden biri de evde bakım maaşı. Evde bakım maaşı alan vatandaşlar ödemenin Ağustos ayında ne zaman yapılacağı konusunu araştırmaya başladı...

Başvurular e-Devlet üzerinden yapılıyor! Onaylanan kişilerin hesabına her ay para yatacak. İşte başvuru şartları

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ülkemizde geçimini sürdürmekte güçlük çeken ailelere ve çeşitli sağlık sorunları olan vatandaşlara yönelik destek ödemeleriyle yardım elini uzatmaya devam ediyor. Her ay düzenli olarak gerçekleştirilen bu destek ödemeleri, maddi sıkıntılar yaşayan vatandaşların günlük ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı oluyor.

HER AY 5 BİN 98 TL ÖDENİYOR

Destek ödemeleri, çeşitli kategorilerde yapılan yardımları kapsadığı belirtilerek evinde yaşlı, engelli, yardıma muhtaç kişilere bakan vatandaşlara her ay belirli tarihlerde maaş yattığı aktarıldı. e-Devlet üzerinden yapılan başvurunun onaylanması üzerine hesaplara 5 bin 98 TL yatmaya başladığı belirtilerek evde bakım maaşı alanlar da maaşlarının yatıp yatmadığını hem SMS hem de e-Devlet aracılığıyla kontrol edebildiği ifade edildi.

15 AĞUSTOS'TA BAŞLAYACAK

Evde bakım maaşı alan vatandaşlar maaşlarının ne zaman yatacağını merak edildiği belirtilerek evde bakım maaşı ödemeleri her ayın 15’i ile 31’i arasında yatırıldığı ve evde bakım maaşları 15 Temmuz’dan ay sonuna kadar hesaplara yatırıldığı bildirildi. Yeni ödemelerin ise 15 Ağustos'ta başlayacağı aktarıldı.