Batan gemiden geriye dram kaldı! 3 ay önce eşini kaybetti, annesi yoğun bakımda! Arama çalışmaları sürüyor

Zonguldak'ta fırtına nedeniyle karaya oturduktan sonra batan Türk "Kafkametler" adlı geminin 11 mürettebatı için arama çalışmaları devam ediyor. Kayıp olan mürettebatlar arasında bulunan gemi kaptanı Cemal Turan'ın hayatından adeta bir dram çıktı.

Batan gemiden geriye dram kaldı! 3 ay önce eşini kaybetti, annesi yoğun bakımda! Arama çalışmaları sürüyor

Zongudak'ta karaya oturarak batan gemide 12 mürettebattan 11 kişinin arama çalışmaları devam ediyor.

Gemi kaptanı Cemal Turan ve Satılmış Uslu isimli gemi çalışanının Kastamonu'da yaşayan yakınları İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine konuştu. 2 ay önce eşi Havva Turan’ı kaybettiği öğrenilen gemi kaptanı Cemal Turan'ın annesi Fatma Turan'ın da bitkisel hayatta olduğu belirtildi.

Batan gemiden geriye dram kaldı! 3 ay önce eşini kaybetti, annesi yoğun bakımda! Arama çalışmaları sürüyor - Resim : 2

"UMUTLU BEKLEYİŞ SÜRÜYOR"

Cemal Turan'ın memleketi olan Kastamonu'nun Doğanyurt ilçesinde çok sevildiğini söyleyen Doğanyurt Belediye Başkanı Ahmet Kaya, “Cemal, benim çocukluk arkadaşımdır. Kardeşi Belediye meclis üyemizdir. İnşallah kendisine en yakın zamanda ulaşılır. Kullandığı gemi Rusya’dan geliyordu. Havaya tutulunca Zonguldak Limanına girmeye çalışırken gemi batıyor. Battığı yerde gemi bulundu, fakat mürettebatı arama çalışmaları sürüyor. İnşallah 1-2 güne kadar kayıp mürettebata ve kaptanımız Cemal Turan’a ulaşılır. Ümitli bekleyişimiz sürüyor” dedi.

EŞİNİ KAYBETTİ, ANNESİ YOĞUN BAKIMDA

Kaptan Cemal Turan’ın ailesinin Zonguldak’ta beklediğini belirten Başkan Kaya, “Tahminen 30 yıldan fazladır kaptanlık yapıyor. Diğer bir olay ise 3 ay önce hanımını kaybetti. Acılar üzerine acı. Aile olarak zor durumdalar. Annesi de şu anda bitkisel hayat durumunda. Aile böyle zor günler geçiriyor. Allah’ım kolaylık versin, sabırlar versin” diye konuştu.

Kaptan Cemal Turan’ın İstanbul’da yaşadığını söyleyen Başkan Kaya, “Her yaz ayında Doğanyurt’a, memleketine gelirdi. Kaptanımız ilçemizde sevilen, sayılan kardeşimizdir. Karakterli, iyi bir şahsiyetli ve yardımsever birisiydi. Gemide ölenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Ümit ile bekliyoruz. Başta ailesi olmak üzere tüm Doğanyurtlulara sabırlarının, metanetlerinin artmasını diliyorum. İnşallah en çok istediğimiz şey şu anda o hayırlı haberi beklemek ve duymak ama umutlar her geçen saat daha da azalıyor” şeklinde konuştu.

"HERHANGİ BİR HABER GELMEDİ"

Gemi mürettebatından Satılmış Uslu’nun Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde yaşayan ağabeyi Ahmet Uslu ise, “Kardeşim gemide çalışıyordu. İstanbul’a gitti, küçük yaşlardan beri İstanbul’da gemilerde çalışıyor. Köye yazları geliyor, fakat bu yaz gelemedi. Haberi vermek için oğlumu aramışlar. Oğlum da beni aradı, öyle haberimiz oldu. Çok merak ediyorum, kaç gündür haber bekliyorum, bana o bakıyordu. Köye geldiği zaman para verirdi. Bana yardım da ediyordu, çok yardımda bulunuyordu. Bize öldüğüne dair ya da yaşadığına dair herhangi bir haber gelmedi. Kendisinden haber bekliyoruz. İyi haber gelecek diye ümit ediyorum” ifadelerini kullandı.