Batık gemi yakınında suya giren dalgıç, kuma saplanmış şeyi görünce heyecanla çıkardı... Koşarak karakola götürdü

Gemi enkazının yakınına dalan dalgıç, suya saplanmış halde bir şey buldu. Kumdan çıkarıp suyun yüzeyine götürdüğü şeyin bir insan kemiği olduğu düşünen dalgıç, polise haber verdi. Ekipler, kemiğin kime ait olduğunu bulmak için adli tıp testinden geçeceğini duyurdu. İlk incelemelere göre, kemiğin uzun zamandır suda olmadığı tahmin ediliyor.

Batık gemi yakınında suya giren dalgıç, kuma saplanmış şeyi görünce heyecanla çıkardı... Koşarak karakola götürdü

NSW'nin kuzeyindeki Byron Bay kıyılarındaki sularda bir insan kemiği bulunduğu ortaya çıktı. Kaval kemiğine ait olduğuna inanılan kemik, bu ayın başlarında Belongil sahilindeki Wollongbar gemi enkazının yakınında bir dalgıç tarafından bulundu ve dalgıç kumdan dışarı çıkarken kemiği fark etti.

KISA BİR SÜREDİR DENİZDEYDİ

Polis , Yahoo News Australia'ya kemiğin insan kalıntısı olduğunu ve kime ait olduğunu belirlemek için adli tıp testinden geçeceğini doğruladı. Başmüfettiş Kehoe ABC'ye "Kemiğin kökenini belirlemek ve bunu bilinen kayıp kişilerle karşılaştırmak için devam eden bir adli tıp incelememiz var" dedi. Kemiğin, uzun süredir suda olmadığını gösteren ön testlerden geçtiğini ve önemli boyutunun da bu inanca katkıda bulunduğunu sözlerine ekledi. "Kemik suda yalnızca kısa bir süre kaldı, haftalarca veya en fazla birkaç aydır" dedi.

Batık gemi yakınında suya giren dalgıç, kuma saplanmış şeyi görünce heyecanla çıkardı... Koşarak karakola götürdü - Resim : 1

AİLE ÜYELERİNİ KAYBEDENLER İÇİN UMUT OLABİLİR

Dalış eğitmeni Jason Baker, ABC'ye keşfi yaptığında öğrencilerle bir açık deniz dalış kursu düzenlediğini söyledi. "Bu nesne oldukça temiz, köşeli ve açık sarı renkteydi ve gerçekten gözüme çarptı. Onun insan olduğunu gerçekten hissettim" dedi. Bay Baker, kemiği kum yatağından çıkarmak için bir bıçak kullandıktan ve dalışını tamamladıktan sonra, yetkilileri bilgilendirmek için kemiği doğruca Byron karakoluna götürdüğünü söyledi. Baker, "Sanırım hepimiz burada keşfedilmemiş epeyce kayıp kişi olduğunun farkındaydık." dedi ve keşif ve bunun umutsuzca cevaplar arayan aileler için anlamı hakkında derin hissettiğini paylaştı.