Bayburt Grup'un 'İş Bitirme Belgesi' sahte çıktı! Skandallar bitmiyor... Barış Yarkadaş tek tek anlattı: Yapmadıkları işi yaptık diyorlar

Bayburt Grup ile ilgili iddiaların ardı arkası kesilmiyor. Şirkete davetiye usulü verilen 50 milyar dolarlık ihalelerden sonra yeni bir skandal daha ortaya çıkmıştı. tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, Erdoğan Aktaş ile Sağlı Sollu programında söz konusu konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Bayburt Grup, yapılmayan işler üzerinden Türkiye’de yeni işler alacak gibi” ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin ekonomi gündemi son 5 yılda özellikle devletten büyük ihaleler alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun '5'li Çete' tabiriyle lanse etiği 5 firmaya kilitlendi ancak devletten büyük ihaleler alarak devasa zenginliğe ulaşan başka şirketler de bulunuyor.

TOPLAM TUTARIN 50 MİLYAR DOLAR OLDUĞU AKTARILDI

Medyatava geçtiğimiz günlerde bu şirketle ilgili ‘ihale’ iddialarını gündeme getirmişti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sürekli olarak 5 firmanın ismini vermesi ve diğer şirketleri gündeme getirmemesiyle ilgili iddialar gündeme taşınarak bu şirketlerden olan Bayburt Grup'un şimdiye kadar Türkiye'de 120'ye yakın projede yer aldığı ve bu projelerin toplam tutarının da 50 milyar dolar olduğu aktarılmıştı.

Bayburt Grup'un 'İş Bitirme Belgesi' sahte çıktı! Skandallar bitmiyor... Barış Yarkadaş tek tek anlattı: Yapmadıkları işi yaptık diyorlar - Resim : 1

AZERBAYCAN’DA YAPTIĞI BÜYÜK İŞLER SAHTE!

Bayburt Grup'un Azerbaycan'da yaptığı bütün işler sahte. Şirket, ülkede havalimanları, demiryolları, barajlar, otoyollar ve köprüler inşa ettiğini söylüyor ancak şirketin ne Türkiye'deki web sitesinde ne de Azerice hazırladığı sitede bu işlerden bahsedilmiyor.

İŞTE ŞİRKETİN KENDİ WEB SİTESİNDE ALDIKLARI DEVASA İHALELER

DEVAM EDEN İHALELER / KARAYOLU-KÖPRÜ VE TÜNEL İŞLERİ

Trabzon-Aşkale köprü ve tünel işi

İzmit-Kandıra yol yapım işi

ViranŞehir-Kızıltepe yol yapım işi

Kütahya-Simav yol yapım işi

Kızılkaya-Antalya devlet yolu yapım işi

Antalya kuzey çevre yolu yapım işi

DEVAM EDEN İHALELER/METRO İŞLERİ

Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı metro ihalesi

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro ihale işi

Kartal-Kaynarca metro yapım işi

Dudullu-Bostancı mektro yapım işi

DEVAM EDEN İHALELER/HAVALİMANI İŞLERİ

Çukurova Bölgesel Havalimanı Altyapı Tesisleri Yapım İşi.

DEVAM EDEN İHALELER/DEMİRYOLU İŞLERİ

Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi Banaz-Eşme Kesimi

Türkiye-Gürcistan (Kars-Tiflis) Demiryolu Alt ve Üst Yapı İkmal İnşaatı Yapım İşi.

Ankara-İstanbul Hızlı Tren Projesi, Doğançay Ripajı İlk Kısım Ali Fuat Paşa-Doğançay Arası

DEVAM EDEN İHALELER/SULAMA, LİMAN VE BARAJ İŞLERİ

Filyos Limanı İnşaatı Yapım İşi.

TAMAMLANAN PROJELER

Kütahya-Bozüyük Devlet Yolu

 Bursa-İnegöl-Bozüyük Yolu 

Ayvacık-Edremit- Havran Devlet Yolu

Kütahya-Afyon Devlet Yolu (Gediz Ayr. – 3. Bölge Hududu)

 Çankırı-Ankara Yolu 

Kastamonu-Araç Yolu

Alaplı – Yığılca Yolu

Selim- Kars-Susuz (Kars Şehir Geçişi Yolları Dahil) Yolunda Toprak İşleri, 

Samsun Şehir Geçişi Ve Samsun – Azot Ayr. – Ünye Yolları

Bayburt Grup’un skandal ihalelerini değerlendiren tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, “Pazartesi günü, Türkiye’nin en çok okunan sitelerinden biri olan Medyatava, çok önemli bir dosya açtı. Bu dosya, Türkiye’nin ekonomik düzeninin neden bozulduğunu, neden yoksullaşmanın arttığını, neden asgari ücretin aşağılarda olduğunu gösteren önemli bir haberlerden biriydi” dedi.

“YAPMADIĞI İŞLERİ YAPTIK DİYORLAR”

Bayburt Grup’a davetiye usulüyle 50 milyon doların üzerinde iş verildiğini kaydeden Barış Yarkadaş, “Bayburt Grup adlı bir inşaat firmasına davetiye usulü ile 50 milyar doların üstüne iş verilmiş. İş bitirme belgesi olarak ortaya koyduğu belgenin MedyaTava’nın haberine göre sahte olduğu anlaşılmış. Bu şirketin sahibi Abdurrahman Şentürk… Bakıyorsunuz AK Parti döneminde inanılmaz işler almış. 2016 yılında yeniden tartışılmış ve şu an aynı şirket Azerbaycan’da yapmadığı işleri Dübendi Havalimanı’nı diye bir havalimanı yaptık diyorlar. MedyaTava araştırıyor, böyle bir havalimanı yok” dedi.

Yarkadaş, sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:

“Bu şirket yapılmayan işler üzerinden Türkiye’de yeni işler alacak gibi… Pazartesi günü bu konu Gürkan Hacır’ın programında konuşulduğunda, Fuat Uğur bir eleştiriyi gündeme getirdi. Türkiye’de sadece büyük ihaleleri beş şirketin aldığı söylendi halbuki Türkiye’de bu işleri alan şirket sayısı 27’dir. Ben bunu Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na aktarmıştım. 5 şirketi görüp; 27 şirketi görmemek olmaz”