Bayern Münih maçındaki kararları çileden çıkarmıştı! Galatasaray hareketi geçti! UEFA o hakemin ipini çekti

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2-1 kaybettiği Bayern Münih maçının hakemi olan Portekizli hakemi Antonio Emanuel Carvalho Nobre’yi UEFA’ya şikayet etti. UEFA Portekizli hakem hakkında çarpıcı bir karara imza attı.

Bayern Münih maçındaki kararları çileden çıkarmıştı! Galatasaray hareketi geçti! UEFA o hakemin ipini çekti

Galatasaray, Almanya’nın Münih şehrinde UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu 4.hafta müsabakasında Bayern Münih ile karşılaşmış ve mücadeleyi Harry Kane’nin attığı goller 2-1 kazanmıştı. Galatasaray’ın tek golünü ise Bakambu kaydetmişti.

Bayern Münih maçındaki kararları çileden çıkarmıştı! Galatasaray hareketi geçti! UEFA o hakemin ipini çekti - Resim : 1

KARARLARI TARTIŞMA YARATMIŞTI

Portekizli hakem maç içinde verdiği kararlarla Galatasaray cephesini ve teknik direktör Okan Buruk’u kızdırmıştı.

Portekizli hakem ikinci yarıda dakika 60 gösterdiğinde Alphonso Davies’in Barış Alper Yılmaz’ı formasından çektiği pozisyonda ikinci sarı kartı vermedi. Bu karara teknik direktör Okan Buruk ve sarı-kırmızılı futbolcular büyük tepki gösterdi. Teknik direktör Okan Buruk itirazları nedeniyle sarı kart gördü.

Bayern Münih maçındaki kararları çileden çıkarmıştı! Galatasaray hareketi geçti! UEFA o hakemin ipini çekti - Resim : 2

Maçta Galatasaray’ın öne geçtiği gol ofsayt nedeniyle iptal edildi. Ardından Bayern Münih’in Kane ile attığı ilk golde 2 kez VAR incelemesi bekleyen Carvalho Nobre golü geçerli saydı.

Mücadelenin sonuna eklenen 6 dakikalık uzatma bölümünde Galatasaray, 90+3.dakikada Bakambu ile farkı 1’e indiren golü buldu. Portekizli hakem uzatmanın son bölümünü ise ilave oynatmadan bitirdi. Okan Buruk, maçın bitimiyle de Portekizli hakeme tepki göstermişti.

Bayern Münih maçındaki kararları çileden çıkarmıştı! Galatasaray hareketi geçti! UEFA o hakemin ipini çekti - Resim : 3

GALATASARAY ŞİKAYET ETTİ

Yaşananların ardından Galatasaray yönetimi harekete geçti. Sabah’ın haberine göre yönetim, 5 sayfalık özel mektupla Portekizli hakemi UEFA Disiplin Kurulu'na şikayet etti.

UEFA'DAN TARİHİ KARAR

Kariyerindeki ilk Şampiyonlar Ligi maçında sonuca etki eden Nobre'ye bir daha bu arenada görev verilmeyecek.