Haluk Bayraktar'dan dikkat çeken Bayraktar TB2 SİHA açıklaması! Yeni yatırım geliyor

BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Ukrayna merkezli bir vakıfla yaptığı röportajda, yerli SİHA'ların üretimi ile igili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Bayraktar'ın yaptığı açıklamaya göre, Bayraktar TB2 SİHA'lar için yeni yatırımın yolda. BAYKAR Genel Müdürü "Şu anda ayda 20 adet Bayraktar SİHA üretilebiliyor" diye konuştu.

Haluk Bayraktar'dan dikkat çeken Bayraktar TB2 SİHA açıklaması! Yeni yatırım geliyor

BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar verdiği röportajda, Bayraktar TB2 SİHA'lar için yeni yatırımın yolda olduğunu açıkladı. Başlangıçta TB2 SİHA'dan yalnızca ayda 1 adet ürettiklerini belirten Haluk Bayraktar, bu rakamın şu anda 20'ye çıktığını söyledi. Bayraktar, "Peki şimdi üretim kabiliyetinde son durum ne?" sorusuna ise "Şu anda ayda 20 adet Bayraktar SİHA üretilebiliyor." diye cavp verdi.

Haluk Bayraktar, şimdiye kadar 22 ülkeyle Bayraktar TB2 ve 4 ülkeyle Akıncı ihracatına yönelik sözleşme imzalandığını duyurdu. Bayraktar, BAYKAR üretim hattının 3 yıl boyunca dolu olduğunu söyledi.

Gelecek sene daha fazla Bayraktar TB2 üretmek istediklerini söyleyen Bayraktar, "Çok daha büyük miktarlarda Bayraktar TB2 SİHA üretmek istiyoruz. Bu amaçla şimdi bu konuda gerekli yatırımları yapıyoruz." açıklamasını yaptı.